Ο Ρικάρντο Σα Πίντο στη Realnews: Εξαιρετική επιλογή ο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό

Με τα πιο θερμά λόγια σχολιάζει, για λογαριασμό της “Real News”, o Ρικάρντο Σα Πίντο την πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό.

Ο κυπελλούχος με τη Σταντάρ Λιέγης Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν εργάστηκε στη χώρα μας σε ΟΦΗ και Ατρόμητο, σκιαγραφεί το προφίλ του συμπατριώτη του που ανακοινώθηκε ήδη από τους 44 φορές πρωταθλητές Ελλάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την ελληνική ομάδα”.

Η πρώτη ερώτηση στο Σα Πίντο είναι το κατά πόσο γνωρίζει το νέο τεχνικό των “ερυθρόλευκων”: “Πολύ καλά, σας διαβεβαιώ” απαντά “και είμαι βέβαιος ότι θα δουλέψει με αφοσίωση και φιλοδοξία στον Ολυμπιακό. Γνωρίζουμε όλοι, και εκείνος πρώτος προφανώς, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη ενός συλλόγου που πάντοτε θέλει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και μαζί να βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της χώρας του και θεωρώ ότι συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία για να πετύχει. Είναι μετρημένος ως άνθρωπος και διαθέτει υπομονή, επιμονή και πίστη στο έργο του. Του αρέσει να επιβραβεύει εκείνους που ανταποκρίνονται σ’ αυτά που ζητάει και με τον τρόπο του είναι σε θέση να εμπνεύσει τους παίκτες του. Είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και του αρέσει η τακτική”.

Η τελευταία αυτή ατάκα δίνει την καλύτερη πάσα για την επόμενη ερώτηση και για το αν προτιμά το επιθετικό ή το αμυντικό ποδόσφαιρο. “Θα έλεγα πως τον διακρίνει μια ισορροπία στη φιλοσοφία του, αφού επιθυμεί εξίσου λειτουργικές και αποτελεσματικές όλες τις γραμμές στην ενδεκάδα” απαντά ο Σα Πίντο, συμπληρώνοντας για το νέο “τιμονιέρη” της ομάδας του Πειραιά πως “συνηθίζει να είναι κοντά με τους παίκτες του, γνωρίζοντας τους ως αθλητές, αλλά και ως ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βάζει όρια ανάμεσα στη δουλειά και την επικοινωνία. Και απ’ όσο τον γνωρίζω, πιστεύει πολύ στο ομαδικό πνεύμα και την καθολική προσπάθεια, θεωρώντας τα ως βάση για την επιτυχία”.

Για το αν θυσιάζει το θέαμα προς χάριν του αποτελέσματος, η άποψη του Σα Πίντο για το στιλ του Μαρτίνς είναι πως “εκτιμώ ότι στον Ολυμπιακό θα επιχειρήσει και τα δύο, όμως αν τον έβαζαν να διαλέξει, θα επέλεγε την ουσία, το αποτέλεσμα. Είναι και δική μου φιλοσοφία αυτή, οι νίκες είναι που ανεβάζουν μια ομάδα και της χαρίζουν ηρεμία και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσει μπροστά”.

Φινάλε στην κουβέντα με το κλασικό ερώτημα για το κατά πόσο ο συμπατριώτης του μπορεί να πετύχει σ’ έναν καθ’ όλα απαιτητικό σύλλογο. “Πιστεύω ότι η πρόσληψή του αποτελεί εξαιρετική επιλογή και επειδή γνωρίζω καλά το πώς σκέφτεται και το πώς δουλεύει, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα τα καταφέρει περίφημα” σχολιάζει ο προπονητής της Σταντάρ, πριν μας αποχαιρετήσει. Πηγή ρεπορτάζ: Filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ