Απέβαλε τον ΠΑΟΚ από μέλος της η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων

Η πρώτη τιμωρία για τον ΠΑΟΚ είναι γεγονός! Η ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συλλόγων απέβαλε από τα μητρώα της με επίσημη ανακοίνωσή της για την συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη στο ματς της Τούμπας!

Όπως γράφει η επίσημη ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο πήρε ομόφωνα αυτήν την απόφαση!

Ποια είναι η συγκεκριμένη ομοσπονδία; To ECA αποτελείται από 230 μέλη από 54 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ενώσεις και ουσιαστικά… επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα όσα συμβαίνουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι αλλαγές για την επόμενη τριετία στο Champions League και στο Europa League προέκυψαν μετά το συνέδριο του ECA στην Αθήνα στο οποίο φυσικά είχαν δώσει το παρών και οι ισχυροί άντρες της UEFA.

Οσο για το ποιοι βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο που πήρε ομόφωνα την απόφαση για αποβολή του ΠΑΟΚ; Ο Ανδρέα Ανιέλι (Γιουβέντους), ο Πέδρο Λόπες Χιμένεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), ο Έντβιν φαν ντερ Σαρ (Αγιαξ), ο Εντουαρντ Γουντγουορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ο Ιβάν Γκαζίδης (Άρσεναλ), ο Μπερτομέου (Μπαρτσελόνα), ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί (Παρί Σεν Ζερμέν), ο Ζαν Μαρί Ολας (Λιόν), ο Μίκαελ Κέρλινγκερ (Μπάγερν Μονάχου)!

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ECA είδε την συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο κατά την διάρκεια του αγώνα της Σούπερ Λίγκας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Σε συνδυασμό με τα συμβούλια της ECA αλλά και το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησαν ομόφωνα να αποβάλλουν άμεσα τον ΠΑΟΚ από την ECA.

Η ΕCA θέλει να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία παραμένει ενεργή μέχρι νεοτέρας και θα συζητηθεί στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου του 2018».

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ