Συνεχίζει ακάθεκτη στο Ντουμπάι η Σάκκαρη

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο Ντουμπάι πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία δεν είχε καθόλου εύκολη αποστολή στον 2ο προκριματικό γύρο του Dubai Tennis Championships, αλλά κατάφερε να επικρατήσει στα δυο σετ της Su-wei Hsieh, με 7-5, 7-5.

Θυμίζουμε πως η πολύ έμπειρη Hsieh, στα 32 της χρόνια, προερχόταν από την εκπληκτική της πορεία έως τον 4ο γύρο στο Australian Open, όπου είχε αποκλείσει τις Garbine Muguruza και Agnieszka Radwanska.

Η Μαρία, η οποία πέτυχε την πρώτη της νίκη για φέτος μόλις χθες, απέναντι στην Κινέζα Yafan Wang, άνοιξε τον αγώνα με ένα break για να προηγηθεί με 2-0. Διατήρησε την απόσταση ασφαλείας με την Hsieh έως και το 9ο game και στο 5-4 σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ.

Έφτασε 2 πόντους μακριά από την κατάκτησή του (5-4, 30-30), αλλά η 32χρονη Ταϊβανή έκανε το break και ισοφάρισε σε 5-5. Η ανταπόκριση ήταν άμεση για τη Μαρία, που ανέκτησε το προβάδισμά της, κάνοντας break στο αμέσως επόμενο για το game για το 6-5. Τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για το σετ, κατάφερε να επιστρέψει από το 0-40 και με 5 διαδοχικούς πόντους να κάνει το 7-5!

Παρόμοια ήταν η εξέλιξη και στο 2ο σετ, στο οποίο η Ελληνίδα παίκτρια έκανε πρώτη το break, για να προηγηθεί με 4-3 στο 7ο game. Προηγήθηκε έως και 5-3, αλλά στο 10ο game υπέστη το break (5-5). Όπως είχε συμβεί και στο 1ο σετ, η Σάκκαρη αμέσως ανέκτησε το πλεονέκτημα του break και στο 12ο game σέρβιρε επιτυχώς για την κατάκτηση της νίκης, που ήρθε έπειτα από 1 ώρα και 37 λεπτά.

Η Μαρία, η οποία βελτίωσε το ρεκόρ της απέναντι στην Hsieh σε 2-0 νίκες (την είχε κερδίσει και στην Κωνσταντινούπολη το 2016), τελείωσε τον αγώνα με 2 άσους και κατάφερε να σβήσει τα 6 από τα 8 break points που αντιμετώπισε.

Στον 3ο και τελευταίο προκριματικό γύρο του Dubai Tennis Championships, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης της Samantha Stosur με την Christina McHale.Πηγή: tennisnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ