Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Έφυγε από τη ζωή ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ Γιώργος Κούζας

Το ελληνικό μπάσκετ με αμαξίδιο θρηνεί το θάνατο του επί σειρά ετών προέδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ), Γιώργου Κούζα. Γεννημένος στις 17 Δεκεμβρίου 1957, απόφοιτος της Σχολής του Εμπορικού Ναυτικού, ασχολήθηκε από μικρός με το μπάσκετ, αποκτώντας στην πορεία δίπλωμα προπονητικής.

Τον Μάιο του 1993 συναντήθηκε με το μπάσκετ με αμαξίδιο κι από τον Ιανουάριο του 1999 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 ήταν πρόεδροςτης Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο. Ταυτόχρονα, από τον Απρίλιο του 1999 έως το 2011 ήταν αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της EuroZone. Υπηρέτησε τον αθλητισμό από διάφορα πόστα, μέσω της ΟΣΕΚΑ, του δήμου της Αθήνας κι άλλων.

Ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, Χρήστος Καλούδης, δήλωσε: «Ο Γιώργος Κούζας ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον χώρο, με ανεκτίμητη προσφορά. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αφού ξεπεράσουμε το σοκ της απώλειας, θα κάνουμε τις δέουσες κινήσεις για να τον τιμήσουμε, όπως του αξίζει».

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στις 15:00, στο κοιμητήριο του Βύρωνα.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ