Συνεχίζει να γράφει το κοντέρ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα έχει τον πρώτο λόγο στη Βαλένθια για να πάρει τη νίκη μετά τα επίσημα δοκιμαστικά. Ο Γερμανός πιλότος πανηγύρισε την 33η pole της καριέρας του και 3η συνεχόμενη στη συγκεκριμένη πίστα και βάζει πλώρη για να γίνει ο πρώτος που θα έχει δύο νίκες τη φετινή σεζόν. Δεύτερος ο Λούις Χάμιλτον και τρίτος ο Παστόρ Μαλντονάδο. Ο Φέτελ ισοφάρισε στην σχετική κατάταξη με τις pole position τους Τζιμ Κλαρκ και Αλέν Προστ και τώρα έχει μπροστά του μόνο τους Μίκαελ Σουμάχερ (68) και Αϊρτον Σένα (65).

Ο Tίμο Γκλοκ δεν θα λάβει μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές καθώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι.Στο πρώτο κομμάτι των δοκιμαστικών οι οδηγοί έτρεχαν με τη μέση γόμα της Pirelli σε αντίθεση με τον Μάρκ Γουέμπερ που αναγκάστηκε να βγει με τα μαλακά. Αυτό γιατί ο Αυστραλός άργησε να βγει στην πίστα εξαιτίας προβλημάτων στα φρένα αλλά και στο υδραυλικό σύστημα που δεν άφηνε το DRS να λειτουργεί. Ο πιλότος της Red Bull θα εκκινήσει αύριο απο τη 19η θέση του γκριντ και σίγουρα αυτο δεν τον κολακεύει καθόλου. Ο Μαλντονάδο ήταν ο ταχύτερος όλων, πολύ καλό ο Χάμιλτον και οι δύο Φεράρι.

Στο δεύτερο κομμάτι της διαδικασίας η Scuderia αποφάσισε να βγάλει τους πιλότους της με τη μέση γόμα. Ο Μοντετζέμολο ήταν ανήσυχος καθώς οι χρόνοι από την πρώτη προσπάθεια ήταν αποκαρδιωτικοί. Ο Αλόνσο 12ος και ο Μάσα 14ος. Μετά η στρατηγική βέβαια άλλαξε. Πολύ δυνατές εμφανίστηκαν οι Force India με τους Χουλκενμπεργκ και ντι Ρέστα. Αλλά οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος των 15 λεπτών. Ο Ρόζμπεργκ φαινόταν ότι κραταγε την πρώτη θέση αλλά στο τελευταίο δεύτερο ο Γκροζάν τον άφησε 2ο. Τρίτος ο ντι Ρέστα. Ο Σουμάχερ, ο Αλόνσο και ο Μάσα ήταν οι ηχηρότερες εκπλήξεις που έμειναν εκτός δεκάδας.Οι διαφορές είναι απειροελάχιστες. Ο Αλόνσο έμεινε εκτός για 4 χιλιοστά. Ο Σούμι δε μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του ομόσταβλού του.

Εκπληκτική μάχη για την pole position. Ο Ρόζμπεργκ ξεκίνησε εντυπωσιακά, αν και έκανε ένα μικρό λάθος. Ο Γερμανός κρατούσε τον ταχύτερο χρόνο μέχρι την πρώτη προσπάθεια. Κάπου εκεί τον προσπέρασε ο Ρομέιν Γκροζάν με τη Λότους για να δώσει με τη σειρά την πρωτιά στον Παστορ Μαλντονάδο με τη Γουιλιαμς. Με το…σφύριγμα της λήξης ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, ήταν ιπτάμενος αφού εγκαταστάθηκε στην κορυφή όντας 4 δέκατα πιο γρήγορος. Τρομερή επίδοση από το Γερμανό που τα έδωσε όλα με μία ευκαιρία. Δεύτερος ο Χάμιλτον και τρίτος ο Βενεζουελάνος. Απογοήτευσε ο Μπάτον που δεν ακολούθησε το ρυθμό που είχε το πρωί.

Η δεκάδα έκλεισε με τους:Γκροζάν, Ραικόνεν, Ρόζμπεργκ, Κομπαγιάσι, Χούλκενμπεργκ, Μπάτον και Ντι Ρέστα.

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ