Στον τελικό του Australian Open ο Φέντερερ

Ο Χιόν Τσανγκ εγκατέλειψε τον ημιτελικό κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ στο δεύτερο σετ και ο 36χρονος Ελβετός πέρασε ξεκούραστα στον τελικό του Australian Open!

Ο βασιλιάς ήταν μπροστά στο σκορ με 6-1, 5-2 (με… σόου), όταν ο 21χρονος Νοτιοκορεάτης αποφάσισε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, καθώς δεν μπορούσε να αντέξει άλλο τον πόνο από τις φουσκάλες στο αριστερό πόδι του.

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Μάριν Τσίλιτς, ο επόμενος αντίπαλος του Φέντερερ, στον περσινό τελικό του Wimbledon, όπου ο τενίστας από τη Βασιλεία επικράτησε άνετα με 3-0 σετ!

Φεντ και Τσίλιτς, λοιπόν, θα παλέψουν την Κυριακή για το τρόπαιο σε μια «επανάληψη» του τελικού στο Λονδίνο. Ο υγιής Τσίλιτς, πάντως, έχει καλές πιθανότητες για κατάκτηση του δεύτερου major του και αρκεί να θυμηθεί κανείς την εκπληκτική πορεία του στη Νέα Υόρκη το 2014, όταν θριάμβευσε στο US Open!

Τότε, μάλιστα, πέτυχε και τη μοναδική νίκη του κόντρα στον Φέντερερ, ο οποίος προηγείται στο head to head με 8-1.

Όπως και να έχει, ο Φεντερερ είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο και αν τα καταφέρει την Κυριακή (10.30) θα φτάσει τα 20 majors. Πέρα από αυτό, θα «πιάσει» τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρόι Έμερσον, που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας κατακτήσεων στη Μελβούρνη (6).

Έχει παίξει έξι φορές στον τελικό της διοργάνωσης και έχει μόνο μία ήττα: από τον Ράφα Ναδάλ το 2009. Συνολικά μετράει πλέον 30 τελικούς Grand Slam (19-10)!

Αν ο Φέντερερ σηκώσει το Νο.20, τότε θα μειώσει τη διαφορά του από τον Ναδάλ στους 155 βαθμούς και είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης τον Φεβρουάριο!

Ο Τσανγκ, από την άλλη, που έγραψε ιστορία με την εκπληκτική πορεία του στη Μελβούρνη, όπου νίκησε μεταξύ άλλων Νόβακ Τζόκοβιτς και Σάσα Ζβέρεφ, θα ανεβεί 29 θέσεις στο ranking και θα μπει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Top 30 (Νο.29). Θα τον ακούμε πολύ συχνά στο μέλλον, αυτό είναι σίγουρο!Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ