Με Σπανούλη ο Ολυμπιακός στη Βαλένθια

Η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στην αγωνιστική δράση είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα ταξιδέψει το απόγευμα της Τρίτης (28/11) στη Βαλένθια, καθώς ανέβασε ρυθμούς και έβγαλε όλο το πρόγραμμα με επαφές στην πρωινή προπόνηση, στο ΣΕΦ. Εκτός αποστολής οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Δημήτρης Αγραβάνης. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, οι παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη του τιμ των «ερυθρόλευκων» θα διανυκτερεύσουν στη Μαδρίτη και το πρωί της Τετάρτης (29/11) θα αναχωρήσουν για Βαλένθια.

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν έχει αγωνιστεί σε κανέναν από τους 9 αγώνες που έχει δώσει στη Euroleague o Ολυμπιακός φέτος, λόγω του οστικού οιδήματος κνημιαίου κυρτώματος στο αριστερό πόδι. Μετά από δύο μήνες θεραπευτικής αγωγής, ο Kill-Bill ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στη Euroleague φέτος. Οι συμπαίκτες του φρόντισαν μάλιστα να έχουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα τον Ολυμπιακό, με 7 νίκες και 2 ήττες.

Το αρνητικό για την ομάδα του Πειραιά είναι πως τη στιγμή της επιστροφής του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός έχασε έναν άλλον γκαρντ, τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Όπως, ήταν γνωστό ο Μάντζαρης θα παραμείνει στην Αθήνα, αφού ταλαιπωρείται εδώ και αρκετές εβδομάδες από οστικό οίδημα σησαμοειδών αριστερού άκρου ποδός. Εν τη απουσία του Σπανούλη, όμως ο Μάντζαρης αγωνιζόταν με ενέσεις από τον αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος με την Κύμη, όταν και τραυματίστηκε. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν γνωρίζει πότε θα τον έχει στη διάθεσή του, καθώς ισχύει ότι ίσχυε και στην περίπτωση του αρχηγού. Δεν θα πιεστεί να επιστρέψει παρά μόνο όταν έχει αναρρώσει πλήρως.

Απών από το ματς της 10ης αγωνιστικής την Πέμπτη (30/11), θα είναι και ο Δημήτρης Αγραβάνης. Ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού υπέστη διάταση έξω πλαγίου συνδέσμου δεξιού γόνατος και συνεχίζει τη θεραπεία. Με τον Γιώργο Πρίντεζη να ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα ιγνυακού αριστερού γόνατος, αλλά να υπολογίζεται για το παιχνίδι με τους Ισπανούς, ο Καναδός πάουερ φόργουορντ Κάιλ Ουίλτζερ αναμένεται να κληθεί να δώσει ανάσες στο «4», εκτός από τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τις «αλχημείες» που αναπόφευκτα θα πρέπει κάνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ