Η Λίβερπουλ τίμησε τον θρύλο της – ΦΩΤΟ

Η Λίβερπουλ τίμησε τον «βασιλιά» της.

Η ομάδα του Μερσεϊσάιντ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι η κύρια εξέδρα του Άνφιλντ θα φέρει στο εξής το όνομα του Κένι Νταλγκλίς σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αφοσίωση που επέδειξε ο Σκωτσέζος στο σύλλογο.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων έλαβε χώρα την Παρασκευή την φυσική έδρα των «κόκκινων», 40 χρόνια μετά την έλευση του Σκωτσέζου στην Λίβερπουλ (1977) έναντι 440.000 λιρών από την Σέλτικ.

Συνοδευόμενος από την οικογένειά του, φίλους, πρώην συμπαίκτες και αξιωματούχους του παρελθόντος, αλλά και νυν, ο 66χρονος τιμήθηκε για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο σύλλογο ως παίκτης, προπονητής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

«Νοιώθω τεράστια υπερηφάνεια που με αναγνωρίζει η Λίβερπουλ με αυτό τον τρόπο» τόνισε στην ομιλία του ο Νταλγκλίς και συνέχισε: «Αυτή η ομάδα σημαίνει τόσα πολλά, όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλο τον κόσμο που την έχει υπηρετήσει από διάφορα πόστα.»

Την απόφαση για να τιμηθεί με αυτό τον τρόπο ο παλαίμαχος άσος της Λίβερπουλ έλαβε η ιδιοκτήτρια αρχή της Λίβερπουλ, «Fenway Sports Group», που ήθελε να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο του οποίου τα αξιοθαύμαστα επιτεύγματα ως παίκτης και ως προπονητής έχουν αντέξει με το πέρασμα των χρόνων.

Πριν οδηγήσει το σύλλογο σε δύο επιτυχημένες σεζόν στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, ως παίκτης αγωνίστηκε σε 515 ματς και πέτυχε 172 γκολ. Συνολικά, πανηγύρισε 8 πρωταθλήματα, τρία ευρωπαϊκά κύπελλα, δύο κύπελλα Αγγλίας, πέντε League Cup και ένα ευρωπαϊκό Super Cup.

Εκτός γηπέδου, η υποστήριξη που παρείχε στις οικογένειες των θυμάτων του Χίλσμπορο αμέσως μετά το καταστροφικό εκείνο ματς και στα χρόνια που ακολούθησαν υπογραμμίζει την απόλυτη αφοσίωσή του στους οπαδούς των «κόκκινων» και στους ανθρώπους του Μερσεϊσάιντ.

Αυτές οι ιδιότητες είναι επίσης εμφανείς στο έργο του στην «Marina Dalglish Appeal», ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιούργησε με τη σύζυγό του, το οποίο βοηθά τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους στο Μερσεϊσάιντ.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ