«Καυτό» ντεμπούτο με τον Ηλυσιακό ο Φώτσης

Μετά από είκοσι χρόνια, ο Αντώνης Φώτσης ξαναφόρεσε τη φανέλα του Ηλυσιακού σε επίσημο παιχνίδι. Ο 36χρονος φόργουορντ επέστρεψε στην ομάδα των Ιλισίων μετά από δύο δεκαετίες και αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Θανάση Θωμόπουλου για το Κύπελλο ΕΣΚΑ. Όπως καταλαβαίνετε, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Τυφώνα, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του, με τον ίδιο να δείχνει πως νιώθει κάτι παραπάνω από άνετα στη νέα του ομάδα.

Αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα προκειμένου οι φιλοξενούμενοι να πάρουν τη νίκη – πρόκριση (66-58) και να ξεκινήσουν με το δεξί τη νέα αγωνιστική περίοδο, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος στην Α’ ΕΣΚΑ.

Στα 28’31” που βρέθηκε στο παρκέ, είχε 19 πόντους με 3/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 9 ριμπάουντ (4+5), 2 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 3 κερδισμένα φάουλ, αποτελώντας το βαρόμετρο για τον Ηλυσιακό. Δικαιολογημένα αν σκεφτεί κανείς πως σωματικά είναι σε εξαιρετική κατάσταση, δείχνοντας ικανός να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Στη διάρκεια του καλοκαιριού πρόσεξε πολύ τα κιλά του, δεν πήρε βάρος και τις τελευταίες τρεις εβδομάδες δουλεύει στο γήπεδο, όπως το έκανε εδώ και δύο δεκαετίες που βρέθηκε στην ελίτ της Ευρώπης.

Όσο για τη φανέλα του; Πήρε το Νο6, αριθμό που φορούσε και στην πρώτη του θητεία στον Ηλυσιακό (αλλά και στους Memphis Grizzlies), αλλά υποχρεώθηκε να αποχωριστεί όταν μετακόμισε στο “τριφύλλι”, επειδή ήταν πιασμένο από τον Μίκαελ Κοχ.

Τα δκάλεπτα: 9-24, 22-45, 45-49, 58-66.

ΤΥΦΩΝ (Ταμπάκης): Παπαποστόλου, Δρακόπουλος 5 (1), Ταμπάκης 5, Νιφόρας 8, Πετριανίδης 4, Παπαδημητρίου, Πρίφτης, Γόντικας 7 (1), Δόξας 4, Λαζαρίδης 17 (3), Καρακώστας 8, Φωτιάδης.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Θωμόπουλος – Τσικίνας): Χανιώτης 13 (3), Ιωακειμίδης, Φώτσης 19 (3), Βαρσάμος 2, Μακρής 3 (1), Πλακογιαννάκης 2, Αντωνόπουλος 4, Σουρβατζής 2, Τσιαμπάς 7 (1), Τρίχας 6, Τσούπρος 4, Ζευκιλής 4 (1).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ