Οι 20 καλύτεροι παίκτες του Ευρωμπάσκετ 2017

Η μπασκετική γιορτή του Ευρωμπάσκετ 2017 κάνει πρεμιέρα σήμερα. Το Eurohoops.net κάνει αναφορά στους 20 καλύτερους παίκτες του φετινού Ευρωμπάσκετ, όπου ανάμεσα σε αυτούς, συγκαταλέγονται και οι ήχηρες… απουσίες. Παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Σέρχιο Γιούλ, που δεν θα λάβουν τελικά μέρος εξαιτίας τραυματισμών.

Κυρίαρχοι παίκτες όπως οι Μίλος Τεόντοσιτς, Σέρχιο Γιουλ, Νίκολα Γιόκιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ερσάν Ιλιασόβα, Ρούντι Γκομπέρ, Νικολά Μπατούμ και Ντανίλο Γκαλινάρι δεν θα πάρουν μέρος στο Ευρωμπάσκετ.

Ειδικά οι Γιουλ, Τεόντοσιτς και Αντετοκούνμπο αποφάσισαν να ενισχύσουν την εθνική ομάδα της χώρας τους, αλλά λόγω τραυματισμού υποχρεώθηκαν να μείνουν έξω, γεγονός που απογοήτευσε τους φιλάθλους.

Όμως, υπάρχουν πολλοί ακόμα παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την εθνική τους σε συγκεκριμένο επίπεδο. Οι 20 παίκτες αυτής της λίστας είναι ικανοί να αναλάβουν την ευθύνη και να αλλάξουν τη ροή σε οποιοδήποτε παιχνίδι και στοχεύουν ψηλά!

Μετά τη λίστα που μέτρησε από το 20 ως το 11, παρακαλούμε λάβετε θέσεις και… προσδεθείτε, αφού θα δείτε τους Top-10 παίκτες του επερχόμενου Ευρωμπάσκετ!

10. Εβάν Φουρνιέ – Γαλλία

Ηλικία: 24

Παρουσίες σε προηγούμενα Ευρωμπάσκετ: 1

Τωρινή ομάδα: Ορλάντο Μάτζικ

Περσινά στατιστικά: 68 παιχνίδια, 17,2 πόντοι, 3,1 ριμπάουντ, 3 ασίστ

Η Γαλλία έχει πολλούς παίκτες που λείπουν από το ρόστερ, όμως κάποιος επιστρέφει στην ομάδα για να καλύψει τα κενά!

Εχοντας υποστεί έναν τραυματισμό πριν το προολυμπιακό τουρνουά, δεν ήταν στο ρόστερ για το Ρίο πέρυσι. Επιστρέφοντας στην ομάδα μετά από δύο χρόνια, ο Εβάν Φουρνέ επιστρέφει με μια μεγάλη διαφορά: Ηταν ένα συμπληρωματικό κομμάτι σε μια ομάδα γεμάτη σταρ το 2015, όμως τώρα είναι ο απόλυτος παίκτης ομάδας, μαζί με έναν εκ των κορυφαίων Γάλλων γκαρντ, τον Νάντο Ντε Κολό.

Προερχόμενος από τη σεζόν 2016/2017 όπου είχε μεγαλύτερο ρόλο στο ΝΒΑ και είχε μ.ο. 17,2 πόντους, ο 24χρονος Γάλλος δείχνει έτοιμος να κυριαρχήσει στο τουρνουά. Οι εμφανίσεις του θα είναι καθοριστικές για την γαλλική ομάδα.

9. Ντένις Σρέντερ – Γερμανία

Ηλικία: 23

Παρουσίες σε προηγούμενα Ευρωμπάσκετ: 1

Τωρινή ομάδα: Ατλάντα Χοκς

Περσινά στατιστικά: 79 παιχνίδια, 17,9 πόντοι, 3,1 ριμπάουντ, 6,3 ασίστ

Οχι πλέον Ντιρκ Νοβίτσκι, είναι ώρα να θέλξει το κοινό ο Ντένις Σρέντερ! Ηταν ο δεύτερος στο ρόστερ του 2015 και τώρα έχει τη μοίρα στα χέρια του.

Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοήσει το γεγονός ότι προέρχεται από μια κουραστική σεζόν στο ΝΒΑ, όπου ήταν ο βασικός πόιντ γκαρντ σε μια ομάδα πλέι οφ και δέχθηκε σκληρή κριτική για την απόδοσή του. Ομως, έχει έναν ακόμα μεγαλύτερο στόχο να τον περιμένει: Να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να φτάσουν ακόμα ψηλότερα.

Η Γερμανία έχει ένα από τα πιο νεαρά ρόστερ του τουρνουά και κανείς δεν μπορεί να πει με ευκολία πως έχει αρκετή ποιότητα για να φτάσει στα μετάλλια ή ακόμα στα προημιτελικά. Ομως, ακόμα και στην προετοιμασία ο Σρέντερ πραγματικά απέδειξε ότι είναι ένας παίκτης διαμετρήματος ΝΒΑ και μπορεί να ηγηθεί στην Ευρώπη, όποτε θέλει.

Ποιος μπορεί να πει “σοκαρίστηκα από το ότι είναι ο πρώτος σκόρερ σε όλη τη διοργάνωση!” έχοντας δει μια φοβερή εμφάνιση από τον Γερμανό; Αυτό δεν θα ήταν έκπληξη!

8. Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς – Κροατία

Ηλικία: 28

Παρουσίες σε προηγούμενα Ευρωμπάσκετ: 3

Τωρινή ομάδα: Ιντιάνα Πέισερς

Περσινά στατιστικά: 81 παιχνίδια, 13,7 πόντοι, 3,4 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ

Ο Κροάτης φόργουορντ είναι μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της ομάδας του στο Ευρωμπάσκετ. Προέρχεται από μια γεμάτη και περίπλοκη σεζόν στις ΗΠΑ, όπου ταξίδεψε στην πρωτεύουσα και μετά έγινε trade στους Πέισερς αμέσως μετά που τελείωσε η σεζόν. Είναι πίσω για να πάρει μετάλλια όσο φορά τη φανέλα της εθνικής του ομάδας.

Σε αντίθεση με το Ευρωμπάσκετ 2015, πέρυσι ο Μπόγιαν και οι συμπαίκτες του ανανέωσαν τις ελπίδες τους για τις επόμενες προκλήσεις. Ο κόουτς Πέτροβιτς έλυσε την πλειονότητα των θεμάτων στην ομάδα και έχτισε ξανά τους παίκτες του γύρω από τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και τον Ντάριο Σάριτς. Αυτές οι κινήσεις προς έκπληξη επέτρεψαν στην κροατική ομάδα να έχει θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ευθύνη του Μπόγιαν είναι ξεκάθαρη: Να δείξει τις μοναδικές ικανότητες που έχει να σκοράρει και όχι να απογοητεύει την χώρα του. Αυτή πρέπει να είναι μια ευθύνη που πρέπει να την αναλάβει ο σουτέρ της ομάδας!

7. Ντάριο Σάριτς – Κροατία

Ηλικία: 23

Παρουσίες σε προηγούμενα Ευρωμπάσκετ: 2

Τωρινή ομάδα: Φιλαδέλφεια 76ερς

Περσινά στατιστικά: 81 παιχνίδια, 12,8 πόντοι, 6,3 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ

Μέχρι να αρχίσει επίσημα η περίοδος προετοιμασίας για τα παιδιά του Πέτροβιτς, ο Σάριτς δεν ήταν μπροστά από τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς σε αυτή τη λίστα. Ομως, έδειξε ότι είναι ο ηγέτης της ομάδας!

Μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στην Τουρκία, ο Σάριτς πήγε στο ΝΒΑ πέρυσι και απόλαυσε μια σπουδαία ρούκι σεζόν. Ηταν ο φιναλίστ για το βραβείο του ρούκι της σεζόν και αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι κατάφερε να εντυπωσιάσει τον μπασκετικό κόσμο.

Τώρα, είναι ώρα γι’ αυτόν να αποδείξει ότι οι Ευρωπαίοι ήταν λάθος όταν τον κριτίκαραν όσο ήταν στον δρόμο για το ΝΒΑ. Εχοντας δεχθεί κριτική που δεν έδειξε ότι μπορούσε να μεγαλώσει την προοπτική του στην Ευρώπη, ο Σάριτς πρέπει να έχει μία απάντηση! Ευτυχώς για μας, δεν θα πρέπει να περιμένουμε τόσο πολύ για να το δούμε.

Ο ταλαντούχος φόργουορντ έχει μόλις περάσει μια τέλεια περίοδο προετοιμασίας. Πιο σημαντικό, χρησιμοποίησε τις ικανότητές του για να βοηθήσει και να αναμορφώσει την ομάδα του!

Θα είναι ο άσος στο μανίκι του Πέτροβιτς με το ατελείωτο πάθος του να αγωνιστεί και τις απίστευτες ικανότητές του.

6. Νάντο Ντε Κολό – Γαλλία

Ηλικία: 30

Παρουσίες σε προηγούμενα Ευρωμπάσκετ: 4

Τωρινή ομάδα: ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Περσινά στατιστικά: 52 παιχνίδια, 18,3 πόντοι, 2,7 ριμπάουντ, 4,2 ασίστ

Εστω κι αν προέρχεται από μια σπουδαία σεζόν, ο Νάντο Ντε Κολό αναζητά την εξαιρετική του απόδοση της σεζόν 2015/2016 και αυτό θα προσπαθήσει να αποδείξει!

Στην τρίτη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας, ο Γάλλος ήταν ασταμάτητος, παρά τους τραυματισμούς από τους οποίους υπέφερε. Ωστόσο, η ΤΣΣΚΑ δεν ήταν σε αντίστοιχο επίπεδο. Ανάλογα, πρέπει να προσπαθήσει να αντισταθμίσει μια μέτρια σεζόν. Σα να σας ακούω να λέτε “έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να το κάνει”.

Επίσης, έχει ένα μεγάλο βάρος να κουβαλήσει στην πλάτη του. Εχοντας κυριαρχήσει στα 2-3 τελευταία Ευρωμπάσκετ, πολλοί σπουδαίοι παίκτες λείπουν από τη Γαλλία και ο Ντε Κολό πρέπει να πάρει τον ηγετικό ρόλο.

Μπορεί το γαλλικό ρόστερ να φτάσει στον γύρο των μεταλλίων; Αυτό είναι ανοικτό σε συζήτηση και αυτή η συζήτηση έχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Φαίνεται ότι ο μόνος τρόπος να δουν μετάλλιο οι γαλανόλευκες φανέλες, είναι ο Νάντο Ντε Κολό να δείξει όλο το οπλοστάσιό του στο παρκέ!

5. Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς – Σερβία

Ηλικία: 25

Παρουσίες σε προηγούμενα Ευρωμπάσκετ: 2

Τωρινή ομάδα: Σακραμέντο Κινγκς

Περσινά στατιστικά: 44 παιχνίδια, 14,8 πόντοι, 3,8 ριμπάουντ, 3,9 ασίστ

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είναι σε μια αντίστοιχη κατάσταση με τον Νάντο Ντε Κολό κατά κάποιο τρόπο.

Οπως ο Γάλλος MVP της Ευρωλίγκας του 2016, ο Μπόγκνταν πρέπει να πάρει τον ηγετικό ρόλο όσο λείπουν σπουδαίοι παίκτες όπως οι Τεόντοσιτς και Μπιέλιτσα, επίσης MVP της Ευρωλίγκας.

Οπως στην γαλλική ομάδα, η Σερβία έχει συνηθίσει στην επιτυχία τα τελευταία χρόνια, όμως έχουν πολλές απουσίες κλειδιά.

Πέρα από όλες τις ομοιότητες, ο Μπόγκνταν έχει τεράστια διαφορά με τον Ντε Κολό! Είχε μια σπουδαία σεζόν ατομικά, αλλά και ομαδικά. Σήκωσε το μεγαλύτερο τρόπαιο στην ευρωπαϊκή ήπειρο με την Φενερμπαχτσέ και του δόθηκε το μεγαλύτερο ρούκι συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ.

Εχοντας ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που είχε μπροστά του κατά τη διάρκεια της σεζόν, αυτό το καλοκαίρι ο Μπογκντάνοβιτς έχει άλλον έναν στόχο να πετύχει: Να αποδείξει ότι μπορεί να οδηγήσει τους συμπαίκτες του στην τελική φάση!

Ενώ είναι δύσκολο να εκτιμήσεις πού μπορεί να φτάσει ο Μπογκντάνοβιτς και η Σερβία σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, ένα πράγμα είναι βέβαιο. Το γεγονός ότι δεν θα δειλιάσει μπροστά στην πρόκληση να πάρει ένα αποφασιστικό σουτ! Παράλληλα, ξέρει πώς να οργανώσει και να δημιουργήσει στην επίθεση, χάρη στην εμπειρία του υπό τις οδηγίες του πιο επιτυχημένου Ευρωπαίου προπονητή του αιώνα!

4. Γκόραν Ντράγκιτς – Σλοβενία

Ηλικία: 31

Παρουσίες σε προηγούμενα Ευρωμπάσκετ: 4

Τωρινή ομάδα: Μαϊάμι Χιτ

Περσινά στατιστικά: 73 παιχνίδια, 20,3 πόντοι, 3,8 ριμπάουντ, 5,2 ασίστ

Εκπροσωπώντας το ευρωπαϊκό μπάσκετ στις ΗΠΑ, ο Ντράγκιτς έρχεται για να κατακτήσει τις καρδιές των φίλων του μπάσκετ για μια τελευταία φορά.

Εφτασε κοντά στο μετάλλιο με την αγαπημένη του Σλοβενία στο παρελθόν, όμως έχει μια τελευταία αποστολή να πετύχει: Να ολοκληρώσει το κομμάτι που του λείπει από την καριέρα του! Εχοντας μάθει από τα λάθη του, ο Γκόραν Ντράγκιτς είναι έτοιμος να βάλει τη φανέλα της εθνικής του για τελευταία φορά και να καταπλήξει!

Ο απόλυτος στόχος του είναι προφανώς σαν το φεγγάρι σε μια ξάστερη βραδιά… Εξάλλου έχει έναν βοηθό με τρομερές ικανότητες: Το χρυσό παιδί της Ρεάλ!

Ποιος είναι ο Μπάτμαν; Ποιος είναι ο Ρόμπιν; Δύσκολο να πούμε. Ομως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με ένα βιογραφικό γεμάτο από εμπειρία στην κορυφαία λίγκα, είναι αυτός που κυριαρχεί περισσότερο από τους δύο.

3. Πάου Γκασόλ – Ισπανία

Ηλικία: 37

Παρουσίες σε προηγούμενα Ευρωμπάσκετ: 6

Τωρινή ομάδα: Σαν Αντόνιο Σπερς

Περσινά στατιστικά: 64 παιχνίδια, 12,3 πόντοι, 7,8 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ

Ευτυχώς μεγαλώνει, αλλιώς όλοι οι φίλαθλοι, εκτός των Ισπανών, θα αναστατωθούν για άλλη μια φορά.

Μας θύμισε ακριβώς τι είναι ικανός να κάνει πριν από δύο μόλις χρόνια, θυμάστε; Ολα είχαν πάρει την κάτω βόλτα. Οι Ισπανοί αναζητούσαν έναν ήρωα να βγει μπροστά στο κρίσιμο σημείο.

Ο Πάου ήταν ο ήρωάς τους… Είχε μέσο όρο 25,6 πόντους, 8,8 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ. Ας μην ξεχνάμε, σκόραρε 40 πόντους κόντρα στη Γαλλία στον ημιτελικό…

Μην ανησυχείτε σε περίπτωση που το χάσατε. Για να δείτε κάτι αντίστοιχο, το μόνο που χρειάζεται είναι ο Πάου να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει ο Πάου.

Πάρκερ, Νοβίτσκι και Πάου Γκασόλ; Ολη αυτή η τριάδα έχει βάλει τη σφραγίδα της στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ομως, ο Ισπανός είναι ο πιο πετυχημένος όλων: Ενα Παγκόσμιο Κύπελλο, τρία Ευρωμπάσκετ, δύο αργυρά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δύο φορές φιναλίστ σε Ευρωμπάσκετ και δύο χάλκινα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Ευρωμπάσκετ.

Πιθανότατα θα βάλει τη φανέλα της χώρας του για τελευταία φορά και θα είναι μαγευτικό να τον δούμε να τελειώνει την διεθνή καριέρα του μετά από τόσες επιτυχίες…

2. Κρίσταπς Πορζίνγκις – Λετονία

Ηλικία: 22

Παρουσίες σε προηγούμενα Ευρωμπάσκετ:

Τωρινή ομάδα: Νιου Γιορκ Νικς

Περσινά στατιστικά: 66 παιχνίδια, 18,1 πόντοι, 7,1 ριμπάουντ, 1,9 κοψίματα

Οι Ευρωπαίοι φίλοι του μπάσκετ εύχονταν καιρό να δουν τη μονομαχία του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όμως από τη στιγμή που ο Γιάννης έμεινε εκτός λόγω ενός τραυματισμού, όλες αυτές οι ευχές πρέπει να μπουν στην αναμονή.

Ομως, όλοι έχουν το δικαίωμα να περιμένουν τι μπορεί να κάνει στο Ευρωμπάσκετ, που απέχει μόλις μία μέρα.

Κανείς δεν μπορεί ότι είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε έναν ψηλό να κινείται τόσο γρήγορα όσο αυτός με ύψος 2,21μ.. Ετσι σιγουρευτείτε να δείτε το ντεμπούτο του στο Ευρωμπάσκετ χωρίς να ανοιγοκλείνετε τα μάτια. Επίσης, μπορεί να κόψει ο,τιδήποτε, ερχόμενος από το πουθενά ή να κάνει πόστερ κάποιον αμυντικό στην άλλη άκρη. Κανείς δεν θέλει να το χάσει αυτό!

Το 2002, ο Νοβίτσκι κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα 24 του. Ο Πορζίνκις είναι δύο χρόνια νεότερος σε σχέση με τον Νοβίτσκι του τότε και αναζητώντας μετάλλιο θα είναι λίγο πάνω από τις προσδοκίες. Ομως έστω κι έτσι, αυτό που πρόκειται να κάνει, μπορεί να σημαδέψει το άμεσο μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

1. Μαρκ Γκασόλ – Ισπανία

Ηλικία: 32

Παρουσίες σε προηγούμενα Ευρωμπάσκετ: 4

Τωρινή ομάδα: Μέμφις Γκρίζλις

Περσινά στατιστικά: 74 παιχνίδια, 19,5 πόντοι, 6,2 ριμπάουντ, 4,5 ασίστ

Φτάσαμε στην κορυφή της λίστας! Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εκτός, η περηφάνια να είσαι στην κορυφή αυτής της λίστα, φυσιολογικά πηγαίνει στον Μαρκ Γκασόλ!

Εχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του μετά από πολύ καιρό, ο Γκασόλ είχε σεζόν καριέρας στο Μέμφις. Πάντα ήταν σπουδαίος παίκτης, από την αρχή της καριέρας του, όμως δεν άφησε τα πράγματα στη μοίρα τους και συνέχισε να βελτιώνεται όπως ο μεγαλύτερος αδελφός του.

Στα 32, πρόσθεσε πολλές νέες ικανότητες στο παιχνίδι του, που τον έκαναν μεγάλη απειλή για τους αντιπάλους.

Κανείς άλλος παίκτης στο Ευρωμπάσκετ 2017 αξίζει αυτή την τιμή πιο πολύ από αυτόν! Είναι στο απόγειο της καριέρας του και θα κοιτάξει να κυριαρχήσει στη διοργάνωση.Πηγή: eurohoops.net

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ