Το προφίλ της Αούστρια Βιέννης

Για να συνεχίσει η ΑΕΚ να αγωνίζεται στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο, ο ρεαλιστικός στόχος είναι να αφήσει πίσω της την ομάδα της Βιέννης και την Ριέκα, αφού η Μίλαν είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση.

Ποια είναι όμως η Αούστρια Βιέννης… Πρόκειται για τον σύλλογο με τα περισσότερα εγχώρια πρωταθλήματα, έχοντας 21 κατακτήσεις έναντι 17 της Ραπίντ Βιέννης που έρχεται δεύτερη στη σχετική λίστα, ενώ ακολουθεί η Σάλτσμπουργκ με 11 τρόπαια. Παράλληλα, έχει και τα περισσότερα Κύπελλα (27) και Σούπερ Καπ (6). Ωστόσο, την περυσινή έμεινε με… άδεια τα χέρια, αφού ήρθε δεύτερη στο πρωτάθλημα και δεν τα κατάφερε ούτε με τον δεύτερό της στόχο, καθώς αποκλείστηκε από την Αντμίρα Βάκερ στα προημιτελικά.

Προπονητής της είναι, από το καλοκαίρι του 2015, ο παλαίμαχος μέσος της Μπάγερν Μονάχου (1 Champions League, 4 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα), Τόρστεν Φινκ, που ως προπονητής έχει περάσει από ΑΠΟΕΛ, Αμβούργο, Ίνγκολσταντ επίσης.

Για να φθάσει να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ η Αούστρια Βιέννης χρειάστηκε να περάσει από δύο προκριματικούς γύρους, όπου έβγαλε νοκ-άουτ κατά σειρά την ΑΕΛ Λεμεσού (0-0, 1-2) και Όσιγιεκ (νίκη 2-1 εκτός, ήταν 1-0 εντός) της Κροατίας. Την περυσινή σεζόν η πορεία της στην Ευρώπη σταμάτησε στους ομίλους του Europa League, όπου τερμάτισε τελευταία στο πέμπτο γκρουπ, πίσω από Ρόμα (12β.), Άστρα Τζιούρτζιου (8β.), Πλζεν (6β.), μαζεύοντας πέντε πόντους.

Τη σεζόν 2007-08 αντιμετώπισε στους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης στον Πανιώνιο και ηττήθηκε με 1-0 με τέρμα του Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς στις καθυστερήσεις. Οι δύο ομάδες δεν είχαν κοντραριστεί στην Ελλάδα, αφού το φορμάτ διεξαγωγής ήταν διαφορετικό και οι αντίπαλοι δεν «μονομαχούσαν» εντός και εκτός στη φάση των ομίλων.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ