Μάντζαρης: Τέρας της φύσης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Την άποψη ότι εφέτος η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις εξέφρασε ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ο γκαρντ του Ολυμπιακού υπογράμμισε ότι 2-3 παίκτες είναι ικανοί να καλύψουν όλες τις θέσεις, ενώ τόνισε επίσης ότι υπάρχει πολύ καλή χημεία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενόψει του Ευρωμπάσκετ. Επισήμανε ακόμη ότι η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο χαρακτήρισε «παιδί… τέρας της φύσης», δίνει στη «γαλανόλευκη» τη δυνατότητα να διαθέτει πλήθος λύσεων και επιλογών. Αναφορικά με τον προπονητή της εθνικής, ο Μάντζαρης δήλωσε ότι ο Κώστας Μίσσας ξέρει πώς να πάρει το καλύτερο από κάθε παίκτη, ενώ, μιλώντας για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ, ο διεθνής γκαρντ τόνισε ότι, μολονότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες κάθε χρόνο, «εφέτος δεν νιώθουμε άγχος».

«Όσα χρόνια παίζω εγώ στην Ανδρών νομίζω ότι φέτος είναι από τις πληρέστερες ομάδες, από τις πιο γεμάτες. Πιστεύω ότι είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις, με 2-3 παίκτες ικανούς να καλύψουν κάθε μία από αυτές, ενώ είναι σημαντικό ότι υπάρχει πολύ καλή χημεία. Υπάρχουν τρεις γενιές, εμείς οι 89-90, οι 94άρηδες και φυσικά τα δύο πιο έμπειρα παιδιά, ο αρχηγός Γιάννης (σ.σ. Μπουρούσης) και ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης) που προσθέτουν πολύτιμα στοιχεία ώστε να υπάρχει ένα πολύ καλό δέσιμο» τόνισε αρχικά ο Μάντζαρης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη γενιά των 89-90, στην οποία ανήκει και ο ίδιος και η οποία έχει πέντε παίκτες στην εθνική:

«Είναι ωραίο, πέρα από το να παίζουμε σε κλαμπ του επιπέδου Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Φενέρ που είναι ο Κώστας (σ.σ. Σλούκας), να είμαστε μαζί και στην Εθνική Ανδρών. Είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη που δείχνει ότι το ελληνικό μπάσκετ δουλεύει σε όλα τα επίπεδα και εύχομαι και στις επόμενες γενιές, που βλέπουμε ότι έχουν τώρα τις δικές τους μεγάλες επιτυχίες, να συνεχίσουν ανάλογα και να βρεθούν μαζί και στην ομάδα των Ανδρών».

Ερωτηθείς για τα στοιχεία που έχει ξεχωρίζει στις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας, υπογράμμισε: «Όπως είπα και πριν, το ένα είναι η χημεία, το δέσιμο. Από ‘κει και πέρα, σε αυτή την ομάδα υπάρχει ένα παιδί… τέρας της φύσης, ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο), με τρομερό ταλέντο και δυνατότητες που κάνει πράματα και θάματα στο παρκέ, ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο. Σε συνδυασμό και με αυτό που ανέφερα ότι υπάρχουν δυνατότητες παικτών να καλύπτουν διαφορετικές θέσεις και σχήματα, μπορούμε να δουλέψουμε πολλά πράγματα, και να εκμεταλλευτούμε τον Γιάννη, να του ανοίγουμε χώρους, να παίρνουν έτσι και πλεoνέκτημα τα πολλά δυνατά και ψηλά κορμιά που έχουμε, γενικά να έχουμε πλήθος λύσεων και επιλογών».

Αναφερόμενος στον νέο προπονητή της εθνικής, Κώστα Μίσσα, τον οποίο γνωρίζουν οι περισσότεροι παίκτες, επισήμανε: «Άλλος ένας θετικός παράγοντας. Πολλοί τον είχαμε τον κόουτς Μίσσα στις μικρές Εθνικές, γνωρίζουμε τι θέλει και τι χρειάζεται στο γήπεδο, αλλά και αυτός γνωρίζει εμάς. Είναι πολύ της ψυχολογίας και αυτό χρειάζεται πολύ, ξέρει πώς να πάρει το καλύτερο από κάθε παίκτη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για μια ομάδα που θα βρεθεί μαζί για ένα μήνα, δεν θα είναι όλη τη χρονιά ώστε να υπάρχουν χρονικά περιθώρια για καλύτερες γνωριμίες».

Τέλος, κληθείς να μιλήσει για τους στόχους της εθνικής στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, ο Μάντζαρης δήλωσε: «Εννοείται ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες κάθε χρόνο από την Εθνικής Ελλάδας, αλλά, όσο δεν έχει έρθει αυτό το πολυσυζητημένο μετάλλιο, νιώθαμε και να μεγαλώνει η πίεση. Φέτος όμως δεν νιώθουμε άγχος, είναι πολύ καλό, πολύ ευχάριστο το κλίμα και ίσως αυτός είναι ένας ιδιαίτερος λόγος, πέραν των αγωνιστικών που μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα. Είναι μικρότερη η… δόση του άγχους, το απολαμβάνουμε περισσότερο και αυτό μετράει, γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να απολαμβάνουμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ