Ο τελευταίος γύρος του θριάμβου – Δάκρυα στο “αντίο” του εμβληματικού αρχηγού – ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Tα δάκρυα κυλούσαν ασταμάτητα, η συγκίνηση πλημμύρισε το Ολίμπικο της Ρώμης.

Το “αντίο” του μεγάλου αρχηγού Φραντσέσκο Τότι έγινε όπως ακριβώς που αρμόζει στον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της ομάδας.

Μετά από 25 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στη Ρόμα, ο εμβληματικός capitano είπε αντίο, χωρίς να καταφέρει να συγκρατήσει τα δάκρυά του, όπως και οι περισσότεροι από τους 70.000 θεατές που είχαν κατακλύσει το Ολίμπικο.

Ο 40χρονος είχε πάει στα αποδυτήρια σχεδόν με το σφύριγμα της λήξης του νικηφόρου αγώνα με την Τζένοα, και όταν επέστρεψε το σκηνικό είχε στηθεί για το μεγάλο φινάλε.

Μία τεράστια κόκκινη φανέλα με τον αριθμό 10 απλώθηκε στο κέντρο του γηπέδου, με παιδιά να στέκονται γύρω της. Οι συμπαίκτες του Τότι στάθηκαν στη σειρά και χαιρέτησαν πρώτη φορά τον αρχηγό τους, ενώ ο πρόεδρος Τζέιμς Παλότα του προσέφερε μία φανέλα με τον αριθμό 10 σε κορνίζα.

Με διστακτικό περπάτημα και βουρκωμένα μάτια, ο Τότι έκανε τα τελευταία βήματά του στον στίβο του Ολίμπικο ως ποδοσφαιριστής των “τζαλορόσι”.

«Ήρθε η ώρα… Δυστυχώς, έφτασε αυτή η στιγμή που ευχόμουν να μην έρθει ποτέ. Αυτές τις μέρες έχουν ειπωθεί τόσα πολλά πράγματα για μένα, όμορφα, πολύ όμορφα. Ήσασταν δίπλα μου στα εύκολα και στα δύσκολα, για αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω όλους», είπε εμφανώς συγκινημένος και συνέχισε: «Όλες αυτές τις μέρες έκλαιγα μόνος, συνέχεια, σαν τρελός, γιατί 25 χρόνια δεν γίνεται να ξεχαστούν. Με εσάς που με στηρίξατε πάντα… Σας ευχαριστώ όλους, παρότι δεν είναι εύκολο».

Την ένταση της στιγμής προσπάθησε να «σπάσει» με χιούμορ: «Γράψαμε ένα γράμμα για εσάς. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να το διαβάσω. Θα προσπαθήσω. Πρέπει να αναπνεύσω. Συγγνώμη, δεν είναι εύκολο. Θα το κάνω, αλλά θα αργήσω. Αν πεινάτε, είναι ώρα για δείπνο. Θα μείνω εδώ για άλλα 25 χρόνια ακόμα».

Όλα αυτά για πρόλογο, αφού είχε ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο γράμμα, αφιερωμένους στους οπαδούς της Ρόμα. Ο Φρανσέσκο Τότι, ο θρύλος της Ρόμα, έκανε κατάθεση ψυχής και εξέφρασε τον φόβο και την αγωνία που νιώθει για την επόμενη μέρα που θα τον βρει μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και την αγάπη που νιώθει για την ομάδα και τους οπαδούς της.

To αντίο της Ίντερ στον Τόττι

Η Ίντερ αποχαιρέτησε τον capitano της Ρόμα με ένα tweet: “Ήταν τιμή μας να μονομαχούμε μαζί σου επί 25 χρόνια εδώ στο Σαν Σίρο. Καλή τύχη Τόττι!”

Πηγή: gazzetta dello sport, il giornale, sport24, filathlos

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ