Πήρε το ντέρμπι η Ρόμα – Παράταση στη στέψη της Γιούβε

Το γκολ που έβαλε ο Μάριο Λεμινά για τους φιλοξενούμενους στο 21ο λεπτό -το πρώτο του στο φετινό πρωτάθλημα και κόντρα στη ροή του αγώνα- έφερνε την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μια «ανάσα» από την μαθηματική κατάκτηση της κορυφής.

Ωστόσο οι «τζαλορόσι» δεν ήταν διατεθειμένοι να ανεχθούν τον γύρο του θριάμβου μέσα στο γήπεδό τους και ισοφάρισαν τέσσερα λεπτά αργότερα με κοντινό βολέ του αρχηγού Ντανιέλε Ντε Ρόσι, μετά από ασταθή επέμβαση του Τζιανλουίτζι Μπουφόν σε κεφαλιά του Κώστα Μανωλά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η μαχητικότητα και το πείσμα της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι υπερίσχυσε της ποιότητας των φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, οι οποίοι είχαν στο μυαλό τους και τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας με την Λάτσιο την Τετάρτη.

Ο Αιγύπτιος διεθνής επιθετικός Στεφάν Ελ Σαραουί έγραψε το 2-1 στο 56′ εξαπολύοντας ένα παράξενο φαλτσαριστό πλασέ που αιφνιδίασε άπαντες. Εννέα λεπτά αργότερα ο Βέλγος μέσος Ράντζα Ναϊνγκολάν, με ένα από τα γνωστά του δυνατά σουτ από πλάγια θέση, διαμόρφωσε το 3-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αποψινής αναμέτρησης.

Η Γιουβέντους χρειάζεται πλέον μια νίκη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, με Κροτόνε εντός ή Μπολόνια εκτός, προκειμένου να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, ενώ η Ρόμα έφτασε τους 81 πόντους, ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, προσπερνώντας την Νάπολι, και ασφαλώς ικανοποίησε τις δεκάδες χιλιάδες των υποστηρικτών της στις εξέδρες του Ολίμπικο με μια μεγάλη νίκη, «χαλώντας» παράλληλα το βράδυ του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, στην 450η εμφάνισή του κάτω από τα δοκάρια της «Γηραιάς Κυρίας» στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Σημειώνεται ότι ο Αλέγκρι άφησε εκτός ενδεκάδας τους Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Ντάνι Άλβες, Κεντίρα, Άλεξ Σάντρο, Ντιμπάλα.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ