Το… έσωσε στο 94′ η Γιουνάιτεντ

H Mάντσεστερ Γιουναίτεντ πήρε το βαθμό την ύστατη στιγμή με πέναλτι του Ιμπραΐμοβιτς στο 94′, αλλά η ζημιά έγινε και η ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Έβερτον στο «Ολντ Τράφορντ» για την 31η αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την παρουσία της στην τετράδα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» για δεύτερη συνεχή αναμέτρηση παρουσίασαν προβλήματα στη δημιουργία καθαρών ευκαιριών με αποτέλεσμα να μείνουν και ευχαριστημένοι στο τέλος μετά το τελικό 1-1 επί των «ζαχαρωτών», τα οποία έπαιξαν με τη φωτιά και κάηκαν.

Τα «ζαχαρωτά» μπήκαν στην αναμέτρηση πιο συγκεντρωμένα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στο «Άνφιλντ» και απείλησαν πρώτα με τον Μπάρι να τροφοδοτεί κάθετα τον Μιραλάς, ο οποίος από δύσκολη γωνία ανάγκασε τον Ντε Χέα να απομακρύνει τη μπάλα σε κόρνερ. Στην εξέλιξη του κόρνερ ο Γουίλιαμς πήρε αφύλαχτος την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής και ο Γιαγκέλκα με κοντινή προβολή έπιασε στον ύπνο τον Ισπανό γκολκίπερ και τον Ρόχο πραγματοποιώντας το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν υποδειγματικά κλείνοντας τους διαδρόμους στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να αναγκάζει η Γιουνάιτεντ να παίζει από τα πλάγια χωρίς ιδιαίτερη ουσία.

Έτσι , η πρώτη φορά που οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν αισθητή την παρουσία τους ήταν στο 30 με τον Ρόμπλες να αποκρούει το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπλιντ και τον Ερέρα στην επαναφορά να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι από πολύ πλάγια θέση.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν ξανά κοντά στο γκολ στο 39ο λεπτό με το μακρινό σουτ του Ερέρα να απομακρύνει με τα ακροδάχτυλα ο Ρόμπλες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Έβετον σταδιακά οπισθοχωρούσε όλο και περισσότερο προς την εστία της προσπαθώντας να διαφυλάξει αυτό το υπέρ της προβάδισμα. Η αμυντική της συμπεριφορά ήταν υποδειγματική με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να απειλούν κυρίως με στατικές φάσεις. Έτσι, στο 55ο λεπτό ο Πογκμπά, ο οποίος πέρασε στγον αγωνιστικό χώρο στο ημίχρονο, μετά την εκτέλεση φάουλ του Γιανγκ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι.

Όσο κυλούσε το παιχνίδι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιχειρούσε αποκλειστικά με γεμίσματα από κάθε σημείο του γηπέδου να λύσει το γόρδιο δεσμό αλλά η ατυχία για μία ακόμη χτύπησε την πόρτα τους. Ειδικότερα, στο 77ο λεπτό ο Ζλάταν βρήκε δίχτυα μετά τη σέντρα του Ερέρα αλλά ο υποδείχθηκε οφσάιντ σε μία πολύ οριακή φάση.

Τελικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να ισοφαρίσει στη τελευταία φάση του αγώνα με τον Άσλεϊ Γουίλιαμς να σταματάει τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και να δέχεται την κόκκινη κάρτα την ώρα που ο διαιτητής καταλόγιζε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος με ψύχραιμο χτύπημα διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Αναλυτικά η 31η αγωνιστική:

Τρίτη 4/4

Μπέρνλι – Στόουκ 1-0

Λέστερ – Σάντερλαντ 2-0

Γουότφορντ – Γουέστ Μπρομ 2-0

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 1-1

Τετάρτη 5/4

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ (21:45)

Χαλ – Μίντλεσμπρο (21:45)

Σουόνσι – Τότεναμ (21:45)

Σαουθάμπτον – Κρίσταλ Πάλας (21:45)

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Λίβερπουλ – Μπόρνμουθ (22:00)Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ