Το βιογραφικό του νέου προπονητή του Ολυμπιακού

Ο Βασίλης Βούζας γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1966. Φόρεσε μεταξύ άλλων τη φανέλα του Ολυμπιακού και στην καριέρα του αγωνιζόταν ως αμυντικός.

Ο Βασίλης Βούζας έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς με τον οποίο υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Στην ομάδα του Πειραιά παρέμεινε μέχρι το 1992 έχοντας καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας του 1987, ένα Κύπελλο Ελλάδος το 1992 και ένα Σούπερ Καπ το 1987.

Νωρίτερα, ο Βούζας είχε δοθεί ως δανεικός για ένα χρόνο στην Προοδευτική (1987-1988) και για δύο χρόνια στη Δόξα Δράμας (1988-1990), με την οποία πραγματοποίησε 55 εμφανίσεις στο εγχώριο πρωτάθλημα ενώ κατάφερε να πετύχει και τρία γκολ. Το 1992 μετεγγράφη στον Ιωνικό Νίκαιας, στον οποίο παρέμεινε για περίπου ένα χρόνο πραγματοποιώντας συνολικά 24 εμφανίσεις.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Προοδευτική, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1995, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Έδεσσα για λογαριασμό του τοπικού Εδεσσαϊκού, στον οποίο μάλιστα παρέμεινε για δύο χρόνια. Το 1997 πήρε μεταγραφή στον Εθνικό Πειραιώς, ο οποίος έμελλε να αποτελέσει και τον τελευταίο σταθμό της επαγγελματικής του καριέρας, καθώς το 1999 αποφάσισε σε ηλικία 33 ετών να τερματίσει την καριέρα του.

Μετά το τέλος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής, ο Βούζας αποφάσισε να συνεχίσει να ασχολείται με το άθλημα, αλλά από ένα άλλο πόστο και συγκεκριμένα αυτό του προπονητή. Πρώτος σύλλογος στον οποίο ανέλαβε προπονητής ήταν το Χαϊδάρι, όπου παρέμεινε για τρία χρόνια. Το 2009 ανέλαβε προπονητή στον Ατρόμητο Αθηνών, στον οποίο παρέμεινε για περίπου ένα χρόνο.

Το 2010 πέρασε από τους πάγκους του Ιωνικού Νίκαιας, του Αιγάλεω και του Λεβαδειακού. Στην ομάδα της Βοιωτίας παρέμεινε μέχρι το 2011. Στη συνέχεια ανέλαβε προπονητής της Παναχαϊκής, του Ηρακλή Ψαχνών και του Πανηλειακού.

Από το 2014, ο Βασίλης Βούζας ήταν προπονητής στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού, όπου παρέμενε μέχρι και σήμερα, όποτε και ανέλαβε την πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ