Τι δεν έχει δει ένα δεκάχρονο παιδί στο Champions League; – ΦΩΤΟ

Θα μπορούσε να τεθεί ως αίνιγμα στις περισσότερες αθλητικές ιστοσελίδες του κόσμου. Τι δεν έχει δει ένα δεκάχρονο παιδί στο Champions League

Η απάντηση βρίσκεται στα προημιτελικά χωρίς τη συμμετοχή της Μπαρτσελόνα.

Στις 6 Μαρτίου συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που οι «μπλαουγκράνα» αποκλείστηκαν στη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά δύο ημέρες αργότερα οι Καταλανοί θα υποδεχθούν στο «Καμπ Νου» την Παρί Σεν Ζερμέν και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα αποχαιρετήσουν πρόωρα το φετινό Champions League, καθώς το εκκωφαντικό 4-0 στη χθεσινή αναμέτρηση του «Παρκ ντε Πρενς», δεν αφήνει περιθώρια ανατροπής.

Η τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα έμεινε εκτός προημιτελικών ήταν τη σεζόν 2006-07. Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του τροπαίου, στον τελικό με την Αρσεναλ (2-1), οι «μπλαουγκράνα» του Φρανκ Ράικαρντ, του Ροναλντίνιο και του (πιτσιρικά ακόμη) Λιονέλ Μέσι, αποκλείστηκαν στη φάση των «16» από τη Λίβερπουλ. Γνώρισαν την ήττα με 2-1 μέσα στο «Καμπ Νου», αν και προηγήθηκαν στο σκορ, και στη ρεβάνς του «Άνφιλντ» το γκολ του Γκούντγιονσεν δεν στάθηκε αρκετό για την ανατροπή, αφού το τελικό 0-1 έδωσε στην αγγλική ομάδα την πρόκριση, χάρη στα εκτός έδρας γκολ. Η Λίβερπουλ έφτασε εκείνη τη χρονιά ως τον τελικό της Αθήνας, όπου ηττήθηκε 2-1 από τη Μίλαν.

Στις εννέα σεζόν που μεσολάβησαν, οι Καταλανοί έφτασαν τρεις φορές ως τον τελικό του Champions League και πανηγύρισαν ισάριθμες κατακτήσεις του βαρύτιμου τροπαίου, το 2009, το 2011 και το 2015. Αλλες τέσσερις φορές σταμάτησαν στα ημιτελικά και δύο φορές την προηγούμενη τριετία αποκλείστηκαν στα προημιτελικά (αμφότερες από την Ατλέτικο Μαδρίτης). Στη φάση των «16» δυσκολεύτηκαν μόνο δύο φορές: τη σεζόν 2010-11, όταν έχασαν 2-1 από την Αρσεναλ στο Λονδίνο, αλλά την απέκλεισαν με 3-1 στη Βαρκελόνη, και και την περίοδο 2012-13, όταν ηττήθηκαν 2-0 από τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο», αλλά πέτυχαν εντυπωσιακή ανατροπή στο «Καμπ Νου», συντρίβοντας τους «ροσονέρι» με 4-0.

Επιπρόσθετα, το χθεσινό 4-0 ισοφαρίζει τη βαρύτερη ήττα των Καταλανών στην ιστορία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για την ακρίβεια, είναι η πέμπτη φορά που η Μπαρτσελόνα υφίσταται τόσο βαριά ήττα, με πιο πρόσφατη τη συντριβή από την Μπάγερν στο Μόναχο, στον πρώτο ημιτελικό του 2013 (όταν οι Βαυαροί επικράτησαν και στη ρεβάνς με 3-0), και πιο οδυνηρή την ήττα με 4-0 από τη Μίλαν στον τελικό του 1994, στο ΟΑΚΑ. Αλλες δύο φορές οι «μπλαουγκράνα» έχασαν με το ίδιο «βαρύ» σκορ, και μάλιστα εντός έδρας: την περίοδο 1980-81 από την Κολονία και τη σεζόν 1997-98 από τη Ντιναμό Κιέβου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τα σημερινά αποτελέσματα του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Μήτρογλου χτύπησε ξανά – Το χρυσό γκολ επί της Ντόρτμουντ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ