Η “χρυσή” Κατερίνα Στεφανίδη δίνει συμβουλές για μαγειρική, μόδα και ραντεβού

Μία ακόμη απολαυστική συνέντευξη παραχώρησε η χρυσή Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη στην επίσημη σελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας όπου κλήθηκε να δώσει συμβουλές.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο απάντησε σε ερωτήσεις από το επί κοντώ μέχρι και για τη μόδα

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην επίσημη σελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας:

Οδηγίες για έναν αγώνα: “Να μπαίνεις στα προκριματικά για να είναι ο τελικός.

Στο παρελθόν είχα προβλήματα κατά τη διάρκεια των προκριματικών και θεωρώ ότι αυτό συνέβαινε επειδή νόμιζα ότι τα προκριματικά ήταν εύκολα και αυτός ο τρόπος σκέψης με έβαλε σε πολλά προβλήματα.

Πέρσι, τόσο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες άλλαξα τη φιλοσοφία μου και μπήκα στα προκριματικά σαν να ήταν αγώνας ξεκινώντας από τα 4.60μ..

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες κανένας δεν περίμενε να το κάνω, αλλά σκέφτηκα, είναι αυτός ο προκριματικός κάτι διαφορετικό σε σχέση με κάποιον αγώνα; Αυτός ο τρόπος προσέγγισης δουλεύει για εμένα”

Τεχνική οδηγία: “Το τρέξιμο είναι καθοριστικό. Δεν αναφέρομαι τόσο στην στην ταχύτητα όσο στο να τρέξεις με τη σωστή στάση σώματος και μηχανική.

Αυτό είναι για μένα το σημαντικότερο στοιχείο στο άλμα επί κοντώ γιατί το τρέξιμο είναι η βάση για κάθε ένα από τα επόμενα κομμάτι του άλματος.

Είναι ένας τομέας που κάποιοι άλτες αγνοούν, αλλά τα πρώτα βήματα είναι εκείνα που “χτίζουν” την άνοδο και θεωρώ ότι το τρέξιμο είναι το μισό άλμα”

Οδηγίες για τη συμμετοχή σε πολλούς αγώνες: “Μεγάλο ρόλο στο να “επιβιώνεις” κατά τη διάρκεια της χρονιά παίζει ένας καλό μάνατζερ και αυτό ισχύει ειδικά στο άλμα επί κοντώ.

Είμαι τυχερή που έχω την Κάρεν Λοκ σαν μάνατζερ μου από το 2012 και ως αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχω χάσει ποτέ τα κοντάρια μου.

Όχι μόνο αυτό, πάντα έχω κάποιον να με πάρει από το αεροδρόμιο.

Ψυχολογικά το βρίσκω ιδιαίτερα απαιτητικό το να ταξιδεύεις συνέχεια σε αγώνα, οπότε ένας καλός μάνατζερ βοηθά σημαντικά”.

Ψυχολογικές οδηγίες: “Μπορώ να πω ότι έμαθα πως να κάνω το μυαλό μου να μην σκέφτεται. Με αυτό εννοώ να μην υπεραναλύει κάθε άλμα.

Η εμπειρία μου έμαθε να ηρεμώ. Κάνω άλμα επί κοντώ για πολλά χρόνια οπότε το σώμα μου ξέρει τι πρέπει να κάνει, οπότε μπορώ να “κλείσω” το μυαλό μου όταν πηδάω”

Οδηγίες μαγειρικής: “Μαγειρεύω και δεν μαγειρεύω καλά. Εγώ και ο σύζυγός μου λατρεύουμε το Ταϊλανδέζικο φαγητό και ανακαλύψαμε πόσο καλό κάνει το πικάντικο φαγητό στον μεταβολισμό.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που έκανα πρόσφατα είναι το τι τρώω για πρωινό. Συνήθιζα να τρώω γάλα με δημητριακά, αλλά θεωρώ ότι ήταν λίγο υπερβολικό το να τρώω μισή σακούλα δημητριακά την ημέρα!

Τώρα τρώω πλιγούρι βρώμης ή τηγανίτες από βρώμη τα οποία είναι νόστιμα και πιο υγιεινά”

Οδηγίες μόδας: “Όταν ήμουν μικρότερη συνήθιζα να πηγαίνω στους αγώνες φορώντας υπερβολικά μέικ απ, αλλά τώρα όταν αγωνίζομαι πηγαίνω άβαφη.

Για άλλες το να αγωνίζονται με μέικ απ είναι φυσιολογικό. Έτσι, θα ασπαστώ την άποψη της Μισέλ Κάρτερ (Ολυμπιονίκη στην σφυροβολία): “Αν δείχνεις όμορφη, αισθάνεσαι όμορφη και έχεις καλή απόδοση”

Τακτικές οδηγίες: “Είμαι καλή “μαθήτρια” σε όλες τις διοργανώσεις και συχνά γνωρίζω καλύτερα από τους κριτές ποιος πήδηξε και τι επίδοση έκανε.

Στο παρελθόν παρακολουθούσα σχολαστικά το τι έκαναν οι άλλες και όταν περνούσαν καθαρά ένα ύψος έκανα από μέσα υπολογισμούς μέχρι που μπορούσαν να φτάσουν και αυτό με επηρέαζε ψυχολογικά.

Τώρα έχω αποφασίσει να μην βλέπω τα άλματα των άλλων αθλητριών.

Καταλαβαίνω από τις αντιδράσεις των θεατών εάν μία αθλήτρια πέρα ή όχι τον πήχη. Αυτό με έκανε καλύτερη αθλήτρια και πιο συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνω”

Οδηγίες οδήγησης: “Δεν είμαι και η καλύτερη οδηγός. Είμαι από αυτούς που πατάνε φρένο την τελευταία στιγμή.

Δεν έχω κάποια συμβουλή να δώσω. Πιθανότατα, ο σύζυγός μου θα έλεγε να αφήσω εκείνον να οδηγήσει”.

Οδηγίες για τις διακοπές: “Θα πω βρες τη σωστή στιγμή. Το καλοκαίρι είμαστε μακριά από το σπίτι μας για τέσσερις μήνες και στο τέλος της χρονιάς θα ήταν εύκολο να πούμε να πάμε σε ένα ελληνικό νησί.

Τώρα αυτό που θέλουμε περισσότερο είναι να περάσουμε λίγο χρόνο στο σπίτι μας. Ο σύζυγος μου και εγώ καταλάβαμε πόσο σημαντική είναι η ξεκούραση μετά από μία χρονιά γεμάτη προπονήσεις”

Οδηγίες για τα social media: “Δεν είμαι καλή σε αυτό, αλλά προσπαθώ να είμαι ενεργή για τους χορηγούς μου γιατί ζούμε σε αυτή την εποχή τώρα.

Για εμένα προσωπικά θα ήταν καλύτερο να προβάλλουμε περισσότερο τις δυσκολίες της προπόνησης.

Θα ήταν καλύτερο να δείξουμε στον κόσμο πως πραγματικά είναι.

Για να είμαι όμως ειλικρινής, επειδή είμαι εξαιρετικά κακή με τα social media, είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα μπορούσε να δώσει μία συμβουλή”

Οδηγίες για ραντεβού: “Νομίζω ότι το σημαντικότερο για ένα ζευγάρι είναι να βρει τη μέση λύση και να κάνει πράγματα που αρέσουν και στους δύο.

Εγώ και ο σύζυγος μου απολαμβάνουμε το να φάμε σε ένα εστιατόριο και το να δούμε μία ταινία”

ΠΗΓΗ: Filathlos.gr

Διαβάστε επίσης:

Νικηφόρο ξεκίνημα για το 2017 η Στεφανίδη

Στην κορυφή του κόσμου η Άννα Κορακάκη

Αυτό είναι το νέο τατουάζ της Άννας Κορακάκη – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ