Καπράλος: Τα μετάλλια του Ρίο είχαν ιδιαίτερη γλύκα – Τι δήλωσε για την Δεβετζή

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, σε συνέντευξή του στη Nova σημείωσε τις δυσκολίες μέσα από τις οποίες ήρθαν τα μετάλλια των Ελλήνων αθλητών σε αυτούς του Ολυμπιακούς αγώνες.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στην υπόθεση της Πηγής Δεβετζή, ενώ σχολίασε και την υπόθεση ντόπινγκ στη Ρωσία.

Για τα ελληνικά μετάλλια: «Αυτά τα μετάλλια είχαν μια ιδιαίτερη γλύκα. Κάθε μετάλλιο είχε τη δική ομορφία και τις δικές του δυσκολίες. Γι’ αυτό τα χαρήκαμε περισσότερο, γιατί ήρθαν με πολύ αγώνα. Οι αθλητές απέδειξαν ότι οι Έλληνες μπορούν».

Για το πρόγραμμα υιοθεσιών των αθλητών: «Την προηγούμενη 4ετία είχαμε τον ΟΠΑΠ, που είχε βοηθήσει πάρα πολύ. Την 4ετία αυτή παρά τις προσπάθειες δεν καταφέραμε να μας βοηθήσουν αλλά έπρεπε να βρούμε κάτι για να βοηθήσουμε τους αθλητές. Φέραμε απευθείας τους αθλητές με τις εταιρείες που τους υιοθέτησαν κι έτσι δημιουργήθηκε μια άλλη σχέση. Αυτή η ιδέα μου δημιουργήθηκε όταν ήρθαν στο γραφείο μου οι Μάντης, Καγιαλής και μου είπαν ότι θα τα παρατήσουν γιατί δεν έχουν σκάφος. Όλοι τους είναι τρομεροί αθλητές. Γι’ αυτό έχουμε δεθει τόσο πολύ».

Για την απόφασή του να ασχοληθεί με το Ολυμπιακό κίνημα: «Είχα δύο συμμετοχές σε διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων. Τότε ήμασταν πολύ πιο αθώοι. Δυστυχώς δεν είχαμε καταφέρει να πάρουμε ένα μετάλλιο. Μας πόνεσε πολύ το γεγονός αυτό αλλά η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι κάτι το εκπληκτικό. Όταν μου είπαν να αναλάβω το θεώρησα μια φυσική εξέλιξη. Ανέλαβα στην δύσκολη εποχή του ελληνικού αθλητισμού. Δυστυχώς, όταν υπήρχαν τα λεφτά δεν αξιοποιήθηκαν».

Για την επόμενη μέρα: «Μετά τις επιτυχίες αυτών των παιδιών πήρα το κουράγιο να συνεχίσω, κάνοντας ένα νέο πρόγραμμα υιοθεσιών για το Τόκιο. Πάω στη Νέα Υόρκη με τον Πετρούνια, τη Στεφανίδη και τον Γιαννιώτη, όπου θα βρεθούμε με εκπροσώπους των Ελλήνων της διασποράς. Βάζουμε τις βάσεις για να βοηθήσουμε τον αθλητισμό την επόμενη 4ετία».

Για την Άννα Κορακάκη και το σκοπευτήριο που προπονούταν: «Η Κορακάκη δε ζητούσε καινούργιο σκοπευτήριο. Ζητούσε δύο λαμαρίνες για να μην βρέχεται το χειμώνα και να μην ενοχλείται από τον ήλιο το καλοκαίρι. Μου είπε μήπως μπορείτε να βοηθήσετε. Την παρακολουθούσα από τότε. Είναι μια τρομερή αθλήτρια, που μπορεί να μας χαρίσει μεγάλες στιγμές. Πρέπει να τη διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού».

Για την υπόθεση ντόπινγκ στη Ρωσία: «Οι Ρώσοι έπρεπε να είναι στους Ολυμπιακούς. Αλλά από την άλλη έπρεπε να βρεθεί τρόπος να σταματήσει το ντόπινγκ στη Ρωσία και όχι μόνο στη Ρωσία. Νομίζω ότι ο κύριος Μπαχ έδειξε ένα καλό πρόσωπο. Είπε ότι όσοι Ρώσοι έχουν πιαστεί να αποκλειστούν. Μετά πέταξε το μπαλάκι στις ομοσπονδίες. Όπου υπήρχαν αγγλοσάξονες αποκλείστηκαν, γι’ αυτό αποκλείστηκαν και από τους Παραολυμπιακούς.

Για τις ελληνικές υποθέσεις ντόπινγκ: «Περάσαμε τα προβλήματα του ντόπινγκ. Είμαι χαρούμενος γιατί και τα έξι μετάλλια είναι καθαρά. Οι έλεγχοι που έγιναν την προηγούμενη 4ετία ήταν λίγοι λόγω έλλειψης πόρων. Τώρα έχει αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΣΚΑΝ και πιστεύω ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Για την υπόθεση της Πηγής Δεβετζή: «Δε θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα της Πηγής γιατί είναι κάτι που το ψάχνουμε. Η ΔΟΕ κρατάει δείγματα 8 και 10 χρόνια για να εντοπίσουν ουσίες. Θα είναι άσχημο να αποκαλυφθεί ότι η WADA κάλυπτε αθλητές και απο την άλλη τα έβαλε με τους Ρώσους. Δε μπορούμε να καταπολεμήσουμε το ντόπινγκ. Δεν έχω μιλήσει με την Δεβετζή. Υπάρχουν διάφορα στάδια στη διαδικασία, Ελπίζω να δικαιωθεί και να καταφέρει να καθαρίσει το όνομά της».

Για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού: «Θέλω να παραμείνουμε σε αυτό τον δρόμο των επιτυχιών. Έχουμε τις δυνατότητες σα χώρα ακόμη και να αυξήσουμε τα μετάλλια. Το να μπούμε στις πρώτες 20 χώρες της κατάταξης είναι κάτι το εφικτό θεωρώ».

Για το αν είναι εφικτό αυτό σε επίπεδο ομοσπονδιών: «Είναι πολύ δύσκολο. Όταν το 80% των χρημάτων των ομοσπονδιών πάει στα λειτουργικά έξοδα και τα υπόλοιπο 20% πάει στον πραγματικό αθλητισμό αναγκάζονται οι γονείς να γίνονται χορηγοί».

Για το αν μπορεί να κάνει πρόβλεψη σχετικά με την συγκομιδή των επόμενων Ολυμπιακών: «Στο Ρίο είχα πει ότι έπρεπε να πάμε καλύτερα από το Λονδίνο, όπου η συγκομιδή μας ήταν απογοητευτική. Τώρα στο Τόκιο θα είναι πιο δύσκολο γιατί μπαίνουν αθλήματα που δεν έχουμε καμία παράδοση και βγαίνουν κάποια άλλα».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το ποια ομάδα υποστηρίζει: «Το αίμα νερό δε γίνεται. Αγαπώ τον Ολυμπιακό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχω παρωπίδες. Δε φταίει σε όλα τα πράγματα η διαιτησία αλλά δε σημαίνει ότι αν μια ομάδα δεν είναι καλύτερη πρέπει να κερδίσει».

ΠΗΓΗ: Novasports.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Άννα Κορακάκη “αποκαλύπτει” το πρωινό της – ΦΩΤΟ

Ο διάλογος του Τσίπρα με τον Γιαννιώτη και την Κορακάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Τι απαντά ο δικηγόρος της Δεβετζή για το ενδεχόμενο αφαίρεσης του μεταλλίου – ΒΙΝΤΕΟ

Ο δικηγόρος της Δεβετζή: Ουδέποτε έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών

“Βόμβα” στον αθλητισμό – Η Δεβετζή κινδυνεύει να χάσει το μετάλλιο στο Πεκίνο λόγω ντόπινγκ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ