Οι Ολυμπιονίκες του Ρίο που σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά

Η Ελλάδα, της οικονομικής κρίσης, κατάφερε με τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίσθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όχι μόνο να διακριθεί, αλλά να κάνει μια από τις καλύτερες εμφανίσεις όλων των εποχών.

Η χώρα μας κατέκτησε έξι μετάλλια, ούσα στην 24η θέση της γενικής κατάταξης, με έξι αθλητές να χαρίζουν στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας στους Έλληνες.

Η αρχή έγινε με την Άννα Κορακάκη στη σκοποβολή με αεροβόλο πιστόλι. Η Δραμινή πρωταθλήτρια ανέβηκε αρχικά στο 3ο σκαλί του βάθρου και ακολούθησε το χρυσό του Εθνικού Ύμνου.

Τη σκυτάλη πήρε ο Λευτέρης Πετρούνιας κατακτώντας την πρωτιά στους κρίκους για να ακολουθήσει ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος στον τελευταίο αγώνα πριν το «αντίο» του από τις θάλασσες πήρε αυτό που του χρωστούσε η ιστορία του αθλητισμού από τις αγώνες του Λονδίνου το 2012. Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο που για όλους μας είναι χρυσό με βάση τα όσα έγιναν στον τελικό.

Μετά ήρθε το μετάλλιο των Παναγιώτη ΜάντηΠαύλου Καγιαλή στα 470 της ιστιοπλοΐας με τον χορό των μεταλλίων να κλείνει με επιβλητικό τρόπο η χρυσή Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του άλματος επί κοντώ πανηγυρίζοντας στο τέλος αγκαλιά με τον σύζυγο της και βγάζοντας φωτογραφία στους πανηγυρισμούς της με τον Γιουσέιν Μπολτ.

Έτσι, η Ελλάδα με τα έξι Ολυμπιακά μετάλλια πέτυχε την 5η καλύτερη συγκομιδή στην ιστορία της στους Αγώνες μετά τα 16 της Αθήνας (2004), τα 13 του Σίδνεϊ (2000), τα 8 της Ατλάντα (1996) και φυσικά τα 50 των πρώτων αγώνων το 1896 στην Αθήνα.

Συνολικά οι αθλητές και οι αθλήτριες μας έχουν κατακτήσει 121 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εκ των οποίων τα 33 είναι χρυσά, τα 45 ασημένια και τα 43 χάλκινα, σε 15 διαφορετικά αθλήματα.

Από τα αθλήματα, την πλειοψηφία των 121 μεταλλίων έχει προσφέρει ο στίβος (30), η άρση βαρών (15), η σκοποβολή (13) και η γυμναστική (11).

Διαβάστε επίσης:

Καρέ – καρέ η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Στεφανίδη – ΦΩΤΟ

Η αποκάλυψη της Στεφανίδη: Φοβάμαι τα ύψη

Ρίο – Η Στεφανίδη θα είναι η σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ