Η “χρυσή” ηρωίδα των Ολυμπιακών Αγώνων

Έχει πλέον καταφέρει να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω της. Στις επόμενες προσπάθειές της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, θα αντιμετωπιστεί από τα μέσα ως ένα από τα μεγάλα αστέρια της διοργάνωσης.

Η 19χρονη Αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς, το νέο μεγάλο αστέρι της ενόργανης γυμναστικής με ύψος 1,42 μ., έχει κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια στο Ρίο και βάζει πλώρη για τρία ακόμη.

Ωστόσο, υπάρχει μία γυναίκα που παρακολουθεί τις προσπάθειες της Σιμόν από την τηλεόραση και τα συναισθήματά της είναι ανάμικτα. Είναι η βιολογική της μητέρα, η οποία δεν βρέθηκε κοντά στην 19χρονη, στην προσπάθεια που έκανε για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Η Μπάιλς μεγάλωσε με τον παππού της και την δεύτερη γυναίκα του στο Οχάιο, στους οποίους στέλνει φιλιά όταν οι κάμερες είναι στραμμένες προς το μέρος της στους Ολυμπιακούς. Τα επιτεύγματά της στην ενόργανη γυμναστική είναι εντυπωσιακά, ωστόσο όταν κανείς μάθει για το πώς μεγάλωσε, τότε δεν μπορεί παρά να την θαυμάσει.

Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της, ο οποίος εγκατέλειψε την οικογένειά του, ενώ η μητέρα της ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να μεγαλώσει σωστά τέσσερα παιδιά. Όταν η Σιμόν ήταν τριών ετών, μετακόμισε μαζί με τα αδέρφια της στο σπίτι του παππού της (πατέρα της μητέρας της) Ρον Μάιλς, μαζί με την δεύτερη γυναίκα του και τους δύο γιους του από τον προηγούμενο γάμο του. Μπορεί η οικογένεια να είχε οικονομικά προβλήματα, ωστόσο ποτέ δεν σκέφτηκαν να αφήσουν τα παιδιά στην τύχη τους.

Ο 67χρονος Ρον Μπάιλς έχει δηλώσει ότι όταν ένας κοινωνικός λειτουργός του τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε πως η Σιμόν και τα αδέρφια της βρίσκονταν σε ίδρυμα, δεν δίστασε στιγμή να ζητήσει να τα στείλουν στο σπίτι του. «Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να μεγαλώσουν με έναν ξένο», είπε χαρακτηριστικά.

Αρχικά συμφωνήθηκε η φιλοξενία των παιδιών να είναι προσωρινού χαρακτήρα, καθώς όλοι ήλπιζαν ότι η βιολογική μητέρα τους θα ξεπερνούσε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Μάλιστα, τα παιδιά γύρισαν και έζησαν για λίγο μαζί της, ωστόσο ο κοινωνικός λειτουργός κάλεσε ξανά τον Ρον και τη Νέλι, ανακοινώνοντας τους ότι η Σιμόν και τα αδέρφια της μπορούσαν πλέον να υιοθετηθούν. Παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, το ζευγάρι υιοθέτησε την Σιμόν και την αδερφή της Άντρια και τα δύο κορίτσια έμειναν μόνιμα μαζί τους από το 2002.

«Όταν υπογράψαμε τα χαρτιά της υιοθεσίας» λέει η βιολογική μητέρα της Σάρον σε συνέντευξη της στη Daily Mail «ήταν σαν ο πατέρας μου να γύρισε τον διακόπτη -καμία επικοινωνία, κανένα τηλεφώνημα, καμία επίσκεψη. Χρειάστηκαν 6 χρόνια μέχρι να ξαναδώ τα παιδιά μου. Σεβόμουν την απόφαση του πατέρα μου, πίστευε ότι αυτό ήταν το καλύτερο για εκείνα. Ήταν δύσκολο να παρατήσω τα παιδιά μου, αλλά έπρεπε να κάνω το σωστό, δεν μπορούσα να τα φροντίσω. Έκανα ακόμα χρήση ουσιών και δεν ήθελε να έρχομαι και να φεύγω από τη ζωή τους ενώ δεν ήμουν καλά», εξηγεί Σάρον, τονίζοντας ότι με το πέρασμα του χρόνου κατάλαβε ότι πρώτα έπρεπε να αντιμετωπίσει την εξάρτησή της.

Μάλιστα, δεν δίστασε να εξομολογηθεί πως η επικοινωνία με την κόρη της είναι περιορισμένη ακόμα και σήμερα που έχει απεξαρτηθεί και επιπλέον, έχει δημιουργήσει νέα οικογένεια – απέκτησε δύο ακόμα παιδιά – και εργάζεται.

Ένα είναι σίγουρο. Η Σιμόν Μπάιλς μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη. Ο παππούς της Ρον και η Νέλι την ενθάρρυναν πρώτα από όλα να είναι ο εαυτός της, να είναι η Σιμόν. Και πλέον, τα αποτελέσματα γίνονται αισθητά σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ είναι μόνο η αρχή της καριέρας της 19χρονης, η οποία αναμένεται να είναι λαμπρή.

Πηγή: real.gr

Δείτε επίσης:

Ρίο – Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές το Σάββατο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ρίο – Ελληνίδα πρωταθλήτρια έβαλε τα κλάματα on air – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ