Φελπς: Αυτό ήταν όλο, τελείωσα – ΤΩΡΑ

Το τέλος του από τις πισίνες ανακοίνωσε πριν από λίγο ο μεγάλος Αμερικανός κολυμβητής, Μάικλ Φελπς.

Λίγο μετά την απονομή του αργυρού μεταλλίου για τη 2η θέση στα 100 μέτρα πεταλούδα, όπου έχασε από τον μαθητή του Τζόζεφ Σκούλινγκ, ο Φελπς ανακοίνωσε την οριστική του αποχώρηση από τη δράση.

“Αυτό ήταν όλο, τελείωσα”, παραδέχθηκε λίγα μόλις λεπτά μετά το τέλος του αγώνα και την απονομή του ασημένιου μεταλλίου σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα επιστρέψει σε τέσσερα χρόνια στο Τόκιο. Όπως διευκρίνισε μάλιστα: “Δεν πρόκειται να συνεχίσω για μία ακόμη τετραετία. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Έχω καταφέρει να κάνω όλα όσα είχα στο μυαλό μου, εδώ και δύο δεκαετίες. Είμαι χαρούμενος πως τελείωσαν τα πράγματα”.

Για να εξηγήσει πως “γι’ αυτό γύρισα, μετά το Λονδίνο. Δεν ήθελα να με απασχολεί το “what if” μετά από είκοσι χρόνια. Το να μπορέσω να κλείσω την πόρτα στον αθλητισμό με τον τρόπο που εγώ ήθελα, είναι αυτό που με χαροποιεί. Είμαι έτοιμος να αποσυρθώ και είμαι χαρούμενος γι αυτό. Είμαι σε καλύτερη πνευματική κατάσταση απ ότι ήμουν πριν τέσσερα χρόνια. Είμαι έτοιμος να περάσω χρόνο με τον γιο μου και να τον δω να μεγαλώνει”.

Διαβάστε επίσης:

Συγχαρητήρια και πρόσκληση από τον δήμαρχο Ρόδου στον Φελπς

Ποιος αθλητής παρουσιάζεται σε σκίτσο ως γοργόνα; – ΦΩΤΟ

Ο Φελπς έσπασε ρεκόρ 2.200 χρόνων! – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ