Ο Φελπς έσπασε ρεκόρ 2.200 χρόνων! – ΒΙΝΤΕΟ

Τα συγκλονιστικά επιτεύγματα του Μάικλ Φελπς έχουν τρελάνει τους Αμερικανούς και τους έχουν οδηγήσει να “βουτήξουν” στα βιβλία της ιστορίας για να αποδείξουν με στοιχεία ότι ο συμπατριώτης τους κολυμβητής είναι πράγματι ο σπουδαιότερος αθλητής στην παγκόσμια ιστορία. Όλων των εποχών.

Ανακάλυψαν, λοιπόν, τον Λεωνίδα από τη Ρόδο. Έναν υπεραθλητή της αρχαιότητας, ο οποίος είχε να επιδείξει αντιστοίχως συγκλονιστικά επιτεύγματα στον καιρό του.

Ο Λεωνίδας μετείχε σε τέσσερις διαδοχικές διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, το 164 π.Χ., το 160 π.Χ., το 156 π.Χ. και το 152 π.Χ. Πήρε μέρος και τις τέσσερις φορές σε τρία διαφορετικά ατομικά αγωνίσματα, δρομικά και τα τρία: το στάδιο (185μ.), το δίαυλο (δύο στάδια, δηλαδή 370μ.) και την οπλιτοδρομία, δηλαδή αγώνα δρόμου με πλήρη στρατιωτική εξάρτυση. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και στις τέσσερις διοργανώσεις και στα τρία αγωνίσματα. Συνολικά, δηλαδή, κέρδισε 12 διαδοχικά χρυσά ολυμπιακά μετάλλια.

Με τη νίκη του στα 200μ. μικτή ατομική τα ξημερώματα της Παρασκευής 12/8 ο Μάικλ Φελπς έφτασε τα 13 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια σε ατομικά αγωνίσματα της κολύμβησης. Άρα έσπασε το ρεκόρ του Λεωνίδα του Ρόδιου! Και είναι πλέον ο απόλυτος ρέκορντμαν όλων των εποχών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και ο μεγαλύτερος αθλητής στην ιστορία.

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ