Άρχισε η γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού

Απόλυτα προσαρμοσμένη στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση της Βραζιλίας, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, λιγότερο πλούσια, πιο μικρής κλίμακας, με λιγότερα ειδικά εφέ και χρήση τεχνολογιών σε σχέση με την πιο πρόσφατη, αλλά γεμάτη πάθος. Ταπεινή αλλά και σύγχρονη. Η παράσταση, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει οι διοργανωτές έχει μειωμένο κόστος, το μισό από τους Αγώνες του Λονδίνου. 

Στο κέντρο της, το θέμα της βιωσιμότητας, το χαμόγελο και η ικανότητα των Βραζιλιάνων να αυτοσχεδιάζουν, όπως επίσης οι αναφορές στον Αμαζόνιο και τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Σχεδόν 4.800 άνθρωποι συμμετέχουν στο ξεκίνημα της μεγάλης γιορτής, μαζί με τους 8000 εθελοντές και τους περίπου 11.000 αθλητές από 205 χώρες, που θα γεμίσουν την θρυλική αρένα του Maracana. 

Σύμφωνα με την παράδοση, πρώτη στο στάδιο θα μπει η  Ελλάδα, με σημαιοφόρο την Σοφία Μπεκατώρου και θα κλείσει η διοργανώτρια Βραζιλία με την Γένι Μάκρες να βρίσκεται μπροστά από τους 462 αθλητές και αθλήτριες της χώρας της. Θα ακολουθηθεί αλφαβητική σειρά  στην γλώσσα της χώρας, τα πορτογαλικά. 

Μετά από επτά χρόνια προετοιμασιών , οι διοργανωτές ελπίζουν ότι η έναρξη των Αγώνων θα γυρίσουν σελίδα. Μετά από μήνες κακής δημοσιότητας για το Ρίο, σχετικά με την εγκληματικότητα, το μολυσμένο νερό, τις εγκαταστάσεις και τις ανησυχίες σχετικά με τον ιό Ζήκα.

Στο Maracana βρίσκονται 80.000 θεατές, ενώ περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Έκλεψαν τα μαγιό των Βρετανών κολυμβητών – Διαρροές υδάτων στα δωμάτια στο Ολυμπιακό Χωριό – ΒΙΝΤΕΟ

Εντυπωσιακό, αλλά ακόμα άδειο το “Μαρακανά” – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Επεισόδια και οδομαχίες στο Ρίο πριν την τελετή έναρξης – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ