Θρίαμβος του Μάρεϊ στο Γουίμπλεντον

Τρία χρόνια μετά από τον ιστορικό τίτλο του στο Centre Court, o Andy Murray επέστρεψε στο θρόνο του στο Wimbledon! Ο κορυφαίος Βρετανός τενίστας στην Open era, ήταν εξαιρετικός και κέρδισε τον Milos Raonic με 3-0 σετ, για να κατακτήσει τον 3ο Grand Slam στην καριέρα του και να φτάσει τις 12 συνεχόμενες νίκες, μετά την επανένωσή του με τον Ivan Lendl!

Τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τον Andy Murray στο φετινό Wimbledon! O κορυφαίος Βρετανός τενίστας από την εποχή του Fred Perry, πραγματοποίησε έναν φανταστικό τελικό και νίκησε πανάξια τον Milos Raonic χωρίς να απωλέσει σετ, με 6-4, 7-6 (3), 7-6 (2).

Όπως είχε κάνει και το 2013, όταν έγινε ο πρώτος Βρετανός τενίστας που κατέκτησε το Wimbledon μετά από 76 χρόνια, ο Murray δεν έχασε κανένα σετ στον τελικό. Τότε, είχε κερδίσει τον Novak Djokovic (6-4, 7-5, 6-4).

Ο Murray χρειάστηκε να περιμένει τρία χρόνια, να χάσει σε 3 Grand Slam τελικούς από τον Djokovic, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στους μεγάλους τίτλους σήμερα, μόλις ένα μήνα μετά από την επανένωσή του με τον Ivan Lendl!

Είχε κερδίσει με τον Lendl τους δύο πρώτους Grand Slam τίτλους τους και τώρα κερδίζει μαζί του και τον τρίτο, που ήρθε μετά από 12 διαδοχικές νίκες στη φετινή grass court season, αφού είχε κατακτήσει και το Aegon Championships στο Queen’s του Λονδίνου πριν από 3 εβδομάδες.

 

Πηγή: tennisnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ