Το Βrexit διώχνει τα αστέρια της Πρέμιερ Λιγκ

Η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει το σκηνικό στoν επαγγελματικό αθλητισμό και φυσικά στην Πρέμιερ Λιγκ.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι σημαντική η αλλαγή που αφορά τις μεταγραφές ανήλικων ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα με το άρθρο 19 του κανονισμού της FIFA για τις μεταγραφές παικτών ηλικίας 16 έως 18 ετών είναι σαφές ότι επιτρέπονται μόνο προς τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Βέβαια υπάρχουν χώρες όπως το Λιχτενστάιν ή η Νορβηγία οι οποίες δεν είναι μέλη της ΕΕ αλλά είναι του ΕΟΧ για τις οποίες υπάρχει ειδικό καθεστώς. Αν δεν προκύψει ανάλογο καθεστώς για τις χώρες της Μεγάλης Βρετανίας, τότε κανένας ανήλικος παίκτης δεν θα μπορεί να μετακινηθεί προς τους συλλόγους των χωρών, κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά τη δυναμική των ομάδων συγκριτικά με τις προηγμένες χώρες στο τμήμα των ποδοσφαιρικών ακαδημιών, όπως για παράδειγμα η Ισπανία.

Η ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων των κρατών μελών της ΕΕ, επηρεάζει φυσικά και το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας ακολουθούσε φυσικά το άρθρο 45 της Συνθήκης λειτουργίας και τώρα θα είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει τους νέους κανόνες. Τόσο οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στη Μεγάλη Βρετανία όπως και όλοι οι υπόλοιποι που ανήκουν στην ΕΕ, δεν θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα. Οι κανονισμοί για την εξασφάλιση άδειας εργασίας θα αλλάξουν και οι αγγλικοί σύλλογοι θα βρεθούν σε πολύ πιο δύσκολη θέση, συγκριτικά με αυτούς των χωρών που θα παραμείνουν μέλη της ΕΕ.

Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στη Μεγάλη Βρετανία θεωρούν δεδομένο ότι μεγάλα ονόματα θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη χώρα -όπως για παράδειγμα ο Ισπανός τερματοφύλακας Ντε Χέα, ο συμπαίκτης του, Χουάν Μάτα, ο Γάλλος επιθετικός και ανερχόμενο αστέρι Μαρσιάλ, ο Γάλλος χαφ Μοργκάν Σνιντερλέν, ο Αθπιλικουέτα, ο Μανγκαλά, ο Νασρί, ο Μινιολέ, ο Μπεγερίν, ο Κουλ, ο Γιανουζάι, ο Φάμπρεγας κ.ά.Και αυτό γιατί θα πρέπει, προκειμένου να πάρουν την Ειδική Άδεια Εργασίας, βάσει του νόμου, να έχουν αγωνιστεί τα δύο τελευταία χρόνια στο 75% των αγώνων της Εθνικής τους ομάδας.

 

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

 

Διαβάστε επίσης:

To μήνυμα του Τούρκου Πρωθυπουργού για το Brexit

BBC: Πρόταση μομφής από δύο μέλη των Εργατικών κατά του Κόρμπιν

Τόνι Μπλερ: Το Brexit είναι μια απόφαση που θα έχει τεράστιες συνέπειες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ