Η Γουίλιαμς “έριξε” την Σαράποβα από την κορυφή

Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, η Μαρία Σαράποβα σταμάτησε να είναι η πιο καλοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο, καθώς την έριξε από την κορυφή η Σερένα Γουίλιαμς. Η “Masha” έβγαλε τα ίδια χρήματα με την Αμερικανίδα από τα διάφορα έσοδά τους, αλλά πολύ λιγότερα από το τένις.

Δεν ήταν οι πιο εύκολοι μήνες οι τελευταίοι για τη Σαράποβα . Η Ρωσίδα ανακοίνωσε τον Μάρτιο πως βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του Australian Open, δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά από τον Ιανουάριο και, σύμφωνα με το Forbes, η “αυτοκρατορία” που είχε χτίσει μόλις έπεσε, από την Γουίλιαμς.

Για πρώτη φορά μετά από το 2004, η Σερένα κέρδισε περισσότερα χρήματα από τη Σαράποβα και πλέον είναι εκείνη η πιο καλοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο. Αμφότερες οι δυο τενίστριες κέρδισαν από 20 εκατομμύρια δολάρια από τα διάφορα έσοδά τους (κυρίως διαφημίσεις), ωστόσο η Αμερικανίδα συγκέντρωσε περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τα τουρνουά!

Πιο συγκεκριμένα, η Σερένα είναι η αθλήτρια που κέρδισε τα περισσότερα χρήματα την τελευταία χρονιά, συγκεντρώνοντας συνολικά κάτι λιγότερο από 30 εκατομμύρια δολάρια. Την ακολουθεί η Σαράποβα με 22 εκατομμύρια δολάρια και αρκετά πίσω τους, στην 3η θέση, βρίσκεται η Ρόντα Ρούσεϊ, η οποία κέρδισε 14 εκατομμύρια δολάρια.

Στη λίστα με τις 10 πιο καλοπληρωμένες αθλήτριες στον κόσμο υπάρχουν άλλες 6 τενίστριες (οι 8 στις 10 πρώτες είναι τενίστριες), οι Agnieszka Radwanska (5η θέση), Caroline Wozniacki (6η), Garbine Muguruza (7η), Ana Ivanovic (8η), Victoria Azarenka (9η) και Eugenie Bouchard (10η).

Δείτε αναλυτικά τις 10 πιο καλοπληρωμένες αθλήτριες του τελευταίου έτους, σύμφωνα με το Forbes:

Πηγή:tennisnews.gr

 

Διαβάστε επίσης

Στην κορυφή του κόσμου ο 17χρονος Έλληνας τεννίστας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ