Δικαιοσύνη μετά από 27 χρόνια για τα θύματα του Χίλσμπορο – ΦΩΤΟ

Ευθύνες στην Αστυνομία και τους υπευθύνους ασφαλείας του τραγικού ημιτελικού του κυπέλλου Αγγλίας, ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Χίλσμπορο, επιρρίπτει απόφαση δικαστηρίου για τον θάνατο 96 φιλάθλων, στις 15 Απριλίου του 1989.

«Ευχαριστούμε» αναφωνούσαν με δάκρυα και χειροκροτήματα οι συγγενείς των 96 αδικοχαμένων οπαδών της Λίβερπουλ, ακούγοντας από το Δικαστήριο και την 9μελή Επιτροπή που εξέτασε με λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία, στη μεγαλύτερη χρονικά υπόθεση στην ιστορία της νομικής στη Βρετανία, πως η Αστυνομία ουσιαστικά επέδειξε εγκληματική αμέλεια και σημειώθηκαν καθυστερήσεις που ήταν μοιραίες.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το δικαστήριο, η συμπεριφορά των οπαδών σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσε παράγοντα στην εξέλιξη της τραγωδίας. Έγινε γνωστό ότι η χωρητικότητα του γηπέδου δεν ήταν εκείνη που πίστευαν όλοι, με τα χαρτιά να μην έχουν ανανεωθεί εκείνα τα χρόνια, ενώ και το γήπεδο δεν πληρούσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κανόνες ασφαλείας για τους οπαδούς.

 

Ακόμη, πολλά λάθη σημειώθηκαν και από την Αστυνομία, τόσο στον τρόπο προετοιμασίας για το παιχνίδι, όσο και εκείνες τις πολύ δύσκολες ώρες. Από τον τρόπο που εισέρχονταν οι οπαδοί στις εξέδρες, τη συνεννόηση που υπήρχε μεταξύ των ανδρών ασφαλείας και των Αστυνομικών, έως και την επίγνωση της κατάστασης ώστε να καλούνταν πιο έγκαιρα τα ασθενοφόρα μήπως και ο αριθμός των νεκρών δεν ήταν αυτός που γνωρίζουμε σήμερα.

 

Πηγή: england365.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Η παραμυθένια ζωή του Αντετοκούνμπο – ΒΙΝΤΕΟ

Παράταση αγωνίας για τον πρωταθλητή στο βόλεϊ

Η ακροβατική απόκρουση του μήνα –ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ