Προπονητής Εθνικής πόλο Εφήβων: Αφιερώνω το μετάλλιο στην κόρη και την γυναίκα μου

Υπερήφανος για τα παιδιά του, που συμβολίζουν την Ελλάδα της περηφάνιας και της διάκρισης, ο προπονητής της χάλκινης στο Ευρωπαϊκό του Μπακού Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Εφήβων Δημήτρης Κραβαρίτης δήλωνε μετά τη νίκη στον μικρό τελικό επί της Κροατίας:

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, που κατέθεσαν και την ψυχή τους σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το ξαναλέω και το πιστεύω πως το ταβάνι μας ήταν ο τελικός και το αποδείξαμε, πιστεύω, με τις εμφανίσεις μας. Τα συναισθήματά μου για αυτά τα παιδιά δεν αλλάζουν με την κατάκτηση του μεταλλίου, γιατί είδα αυτά που ήθελα από την πρώτη μέρα».

Ο Κραβαρίτης, ιδιαίτερα συγκινημένος, αγκάλιασε ένα ένα τους αθλητές του και πρόσθεσε: «Αποτελούν το αύριο του ελληνικού πόλο, αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς και το πώς θα δουλέψουν και στο μέλλον. Οι προκλήσεις θα έρχονται συνέχεια, όπως είναι του χρόνου το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το βασικό είναι τα παιδιά να έχουν πάντα το μυαλό μέσα στο κεφάλι, όπως έκαναν εδώ, και θα έχουν λαμπρό μέλλον.

Να ξέρετε πως στο Μπακού ήρθαμε έτοιμοι, όχι μόνο σωματικά από προπονήσεις αλλά κυρίως πνευματικά. Νομίζω ότι φάνηκε στο πως διαχειριστήκαμε μεγάλες νίκες και ψυχοφθόρες ήττες.  Η δουλειά είχε γίνει από την Αθήνα και εδώ απλά προχωράγαμε βήμα-βήμα. Ηταν ένα κορυφαίο τουρνουά όπου το ίδιο εύκολα μπορούσες να μείνεις εκτός οκτάδας ή τετράδας, καθώς στα παιχνίδια μεταξύ των πρώτων 7-9 ομάδων η διαφορά ήταν στο γκολ ή τα παιχνίδια πήγαιναν στα πέναλτι.

Το αφιερώνω στην κόρη μου και κυρίως στη γυναίκα μου που με υπομένει τόσα χρόνια, καθώς λόγω δουλειάς δεν με βλέπει το σπίτι. Επίσης το αφιερώνω στον πατέρα μου, που τον έχω χάσει και ξέρω  ότι απόψε από εκεί ψηλά θα είναι χαρούμενος με αυτά που έχει πετύχει ο γιος του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σάκη Κεχαγιά που μου έδωσε την ευκαιρία και στον πρόεδρο τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο που με εμπιστεύτηκε. Μπράβο και σε όλους τους Έλληνες προπονητές που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα στα σωματεία τους και στις εθνικές ομάδες».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε από την πλευρά του: «Συγχαρητήρια σε αθλητές, αθλήτριες και στους ανθρώπους που είναι κοντά στις ομάδες που κατέκτησαν αυτά τα δύο μετάλλια. Αυτά τα μετάλλια ανήκουν στους Έλληνες πολίτες που περνούν τα πάνδεινα. Η Ελλάδα και ο ελληνικός αθλητισμός έχει κύρος, δυναμική, αξιοπρέπεια. Βάλαμε από κάτω λαούς που μας λοιδορούν. Τα παιδιά της υδατοσφαίρισης έδειξαν οντότητα, δύναμη ικανότητα. Κι όλα αυτά επετεύχθησαν κάτω από άθλιες συνθήκες προετοιμασίας, με τεράστιες δυσκολίες στα κολυμβητήρια. Παρόλα αυτά τα παιδιά μας νίκησαν υπερδυνάμεις της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Είναι χρυσές φουρνιές αυτά τα παιδιά, με πολύ μέλλον. Να παραμείνουν ταπεινά, πειθαρχημένα και με το μυαλό μέσα στο κεφάλι και το μέλλον θα τους ανήκει».

Σημειώνεται ότι συνεργάτης του Κραβαρίτη σε αυτή την ομάδα είναι ο Γιάννης Φράγκος και αρχηγός της αποστολής ο Λάζαρος Αντωνιάδης.

 

Πηγή:waterpololive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ