Όλα τα “ερυθρόλευκα” Final4 – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται σήμερα στη μάχη του 9ου Final4 της ιστορίας του με τους «ερυθρόλευκους» να κυνηγούν το τέταρτο «αστέρι» απέναντι σε μεγαθήρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το enikos.gr, λίγες ώρες πριν από τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, θυμάται τις «ερυθρόλευκες» παρουσίες στα F4 από το «δράμα» του Τελ Αβίβ μέχρι το θρίαμβο του Λονδίνου.

 

1.1994-Τελ Αβίβ: Στο Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός του Γιάννη Ιωαννίδη, με Πάσπαλι και Τάρπλει στη σύνθεσή του, κερδίζει στον ελληνικό ημιτελικό τον Παναθηναϊκό όμως οι χαμένες βολές στερούν το τρόπαιο που καταλήγει στην Μπανταλόνα.

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης:dhinekhs

2.1995-Σαραγόσα: Ο ελληνικός εμφύλιος επαναλαμβάνεται στη Σαραγόσα ένα χρόνο μετά το Τελ Αβίβ. Ο Ολυμπιακός περνά στον τελικό και παραδίδεται στην Ρεάλ του Σαμπόνις και του Αρλάουσκας.

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης:bosiopan

3.1997-Ρώμη: Στην «αιώνια πόλη» έμελλε να γραφεί ο πρώτος θρίαμβος. Ρίβερς, Σιγάλας, Τάρλατς και Παπανικολάου, υπό την καθοδήγηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς «σκορπάνε» την Μπαρτσελόνα και φέρνουν το τρόπαιο στον Πειραιά.

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης:pltisiah’s channel

4.1999-Μόναχο: Η υπερηχητική Ζαλγκίρις των Έντνι, Μπούι, Στομπέργκας, ρίχνουν στο «καναβάτσο» τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό στερώντας από την ομάδα του Ίβκοβιτς το repeat.

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης:Coldberg

5.2009-Βερολίνο: Ο Ολυμπιακός 10 χρόνια μετά το Μόναχο, βρίσκεται σε ημιτελικό Ευρωλίγκας και μάλιστα κόντρα στον «αιώνιο αντίπαλο» που παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό.

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης:nowitzki41mavs

6.2010-Παρίσι: Στην “πόλη του φωτός” οι Πειραιώτες επιστρέφουν σε τελικό Euroleague αλλά πέφτουν πάνω στην μεγάλη Μπαρτσελόνα που παίρνει το τρόπαιο με 86-68.

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης:slirintz’s channel

7.2012-Κωνσταντινούπολη: Στην Κωνσταντινούπολη γράφεται μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του συλλόγου. Ο Πρίντεζης με το δικό του «πέταγμα της μπάλας» υπογράφει την ανατροπή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και την επιστροφή του «θρύλου» στην κορυφή της Ευρώπης.

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης:OLYMPIACOS B.C.

8.2013-Λονδίνο: Το Λονδίνο αποδεικνύεται τυχερό για την ομάδα του Μπαρτζώκα που κάνει το back2back. Χάινς, Λο και Σπανούλης ρίχνουν 100άρα στην Ρεάλ του Ροντρίγκεθ και του Ρούντι και φέρνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «άγιο δισκοπότηρο» στην Ελλάδα.

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης: EUROLEAGUE BASKETBALL

Διαβάστε επίσης:

Η μεγάλη ώρα του Θρύλου – ΒΙΝΤΕΟ

Αγγελόπουλος: Πάμε να το πάρουμε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ