Vamos… Uber alles: Γερμανία εναντίον Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ

Vamos… Uber alles: Γερμανία εναντίον Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ

Αυλαία ρίχνει απόψε το Παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας με τον τελικό ανάμεσα στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη και στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης.

Ο Λιονέλ Μέσι θα είναι ο ηγέτης της Αργεντινής, στο περίφημο στάδιο Μαρακανά, εναντίον της Γερμανίας.

Αγώνας που θα καθορίσει καριέρες, θα αφήσει κληρονομιές και θα τον παρακολουθήσουν – περίπου – ένα  δισεκατομμύριο θεατές παγκοσμίως.

Είναι κάτι περισσότερο από ένας τελικός, περισσότερο από ένα αθλητικό γεγονός. Από προηγούμενες μεταξύ τους διαφορές-τελικών φάσεων μουντιάλ-μέχρι μονομαχίας με κοινωνικές προεκτάσεις…

Για τον Μέσι ίσως είναι η ευκαιρία να αποδείξει και σε ομαδικό επίπεδο πως πρόκειται για μια ξεχωριστή προσωπικότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πως είναι ο κορυφαίος σύγχρονος σε όλα τα επίπεδα.

Για τη Γερμανία το τρόπαιο σημαίνει την καθιέρωση της, την αναγνώριση της ΚΑΙ στο χώρο του αθλητισμού. Η ανάδειξη της ως παγκόσμια πρωταθλήτρια θα αποτελέσει λήθη στο παρελθόν και σε όλες τις αποτυχημένες προσπάθειές της (τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία).

Εκτός αυτών έχουν να λύσουν και παλιούς λογαριασμούς. Βρέθηκαν αντιμέτωπες σε δύο τελικούς. Η κάθε μία έχει από μια νίκη. Άρα ο σημερινός αγώνας θα βγάλει στην επιφάνεια, στον αφρό την καλύτερη. Πρόκειται δηλαδή για θέμα επιβίωσης, περηφάνιας, εγωισμού και σεβασμού στο παρελθόν – στους προκατόχους τους.

«Αυτή τη στιγμή δεν μετράει ποιος είναι το φαβορί ή δεν είναι. Δεν υπάρχει διαφορά» λέει ο Αργεντίνος Μάξι Ροντρίγκες.

«Αισθανόμαστε κι αισθάνονται την υπευθυνότητα να φθάσουμε πετυχημένα μέχρι το τέλος. Να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας με το τρόπαιο».

Πολλοί δίνουν το προβάδισμα στη Γερμανία μετά την εκθαμβωτική νίκη της με 7-1 επί της Βραζιλίας στον ημιτελικό. Αντίθετα η Αργεντινή είχε ένα σεμνό ημιτελικό απέναντι στην Ολλανδία (0-0) που κρίθηκε στα πέναλτι.

Επίσης στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι η Γερμανία είχε συντρίψει 4-0 την Αργεντινή. Επρόκειτο για αγώνα του Παγκοσμίου κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, το 2010.

«Η Γερμανία είναι μια σπουδαία δύναμη στο χώρο του ποδοσφαίρου» λέει ο Σέρχιο Αγουέρο «αυτό που συνέβη με τη Βραζιλία μπορούσε να είχε συμβεί με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Εμείς διαθέτουμε δύναμη στην επίθεσή μας. Βρισκόμαστε εδώ για κάποιο συγκεκριμένο λόγο».

Μόνον ένα πράγμα μιλάει εναντίον της Γερμανίας. Καμία Ευρωπαϊκή ομάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Παγκόσμιο τίτλο στην Αμερική.

Είτε λόγω κλίματος, είτε λόγω φιλάθλων ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Η Γερμανία επιμένει πως δύναται να διαμορφώσει την κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ