Ο ξένος Τύπος για το παιχνίδι της Εθνικής

Ο ξένος Τύπος για το παιχνίδι της Εθνικής

Λέξεις και φράσεις από την Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιεί ο Τύπος στην Κόστα Ρίκα για να περιγράψει το… θαύμα της εθνικής τους ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλία, μετά και την πρόκριση κόντρα στην Ελλάδα.

Κάνοντας λόγο για… «Τιτάνες, που ανέβηκαν στον ποδοσφαιρικό Όλυμπο»! Τα υπόλοιπα διεθνή Μέσα μίλησαν για… θρίλερ στο Ρεσίφε, ενώ υμνούν τον Κέιλορ Νάβας για την απόδοσή του τόσο στη διαδικασία των πέναλτι, όσο και σε όλη την διάρκεια του αγώνα, καθώς έκανε πολύ κρίσιμες αποκρούσεις.

«Πρόκριση σε ματς-θρίλερ, σούπερ ο Νάβας», αναφέρεται χαρακτηριστικά… Τονίζεται, ακόμα, ότι η Κόστα Ρίκα… μάτωσε για να περάσει στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ τα ξένα ΜΜΕ στέκονται και στο γεγονός πως η εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να… καθαρίσει την πρόκριση από τη στιγμή που η Κόστα Ρίκα έμεινε με 10 παίκτες, και ειδικότερα στην παράταση…

Στη Χιλή η «La Nacion» έγραψε: «Τιτάνες! Η Κόστα Ρίκα κέρδισε την Ελλάδα στα πέναλτι και ανέβηκε στον ποδοσφαιρικό Όλυμπο».

Επίσης στη χώρα της κεντρικής Αμερικής η «Al Dia» ανέφερε: «Η ιστορία συνεχίζεται στα προημιτελικά. Ο Μάικλ Ουμάνα σφράγισε την πρόκριση της Κόστα Ρίκα -για πρώτη φορά στην ιστορία της- στα προημιτελικά του Μουντιάλ, κερδίζοντας 5-3 στα πέναλτι την Ελλάδα. Η κανονική διάρκεια του ματς και η παράταση είχε τελειώσει 1-1».

Διαβάστε στο pamesports.gr τι γράφουν διάφορα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ