Ο πιο φτωχός Πρόεδρος μιλά για τον Σουάρες

Ο πιο φτωχός Πρόεδρος μιλά για τον Σουάρες

 

Ο Λουίς Σουάρες αναμφισβήτητα είναι το πρόσωπο των ημερών, μετά την δαγκωνιά του στον Κιελίνι. Ο πέλεκυς έπεσε βαρύς για τον Ουρουγουανό σούπερ σταρ της Λίβερπουλ, αφού τιμωρήθηκε από την FIFA με 9 αγωνιστικές και 4 μήνες αποκλεισμό από οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα. Την ίδια στιγμή, ο τραπεζικός του λογαριασμός θα απολέσει 100.000 ελβετικά φράγκα τα οποία θα μπουν στα ταμεία της FIFA, αφού του επεβλήθη και χρηματικό πρόστιμο.

Στο πλευρό του Λουίς Σουάρες, στάθηκε ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, ο οποίος έχει γίνει γνωστός  ως ο πιο φτωχός πρόεδρος του πλανήτη.

Ο Μουχίκα είναι 79 ετών, αγρότης και πρόεδρος της Ουρουγουάης από το 2009. Ζει στο αγρόκτημα του με την σύζυγο του και δωρίζει για φιλανθρωπικούς σκοπούς το 90% της προεδρικής αποζημίωσης. Όπως ο ίδιος λέει, τα 1.250 δολάρια του φτάνουν για να καλύπτει τις ανάγκες του. Μετακινείται με τον παλιό του “σκαραβαίο”, δεν έχει κοστούμια και περιμένει υπομονετικά στην ουρά των δημόσιων νοσοκομείων για να εξεταστεί από τους γιατρούς. Έχει ο ίδιος επιλέξει να μην φρουρείται από αστυνομικούς, ενώ και το αγρόκτημα στο οποίο διαμένει, ανήκει στην σύζυγο του. Η σύζυγος του είναι γερουσιαστής και δωρίζει και εκείνη την αποζημίωση της σε κοινωφελή ιδρύματα. Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, έχει γίνει παράδειγμα έτσι έχει πετύχει να είναι μία από τις χώρες με τα χαμηλότερα επίπεδα διαφθοράς. Σημειώνουμε ότι ο Μουχίκα έχει περάσει 14 χρόνια της ζωής του στην φυλακή την περίοδο της δικτατορίας στην χώρα του.

Ο Πρόεδρος Μουχίκα, υποστήριξε τον Λουίς Σουάρες λέγοντας: «Δεν ξέρω, ήταν παιδικό, σαν ένα κακό αστείο, δεν μπορώ να το εξηγήσω». Και συνέχισε «Αλλά αν ο διαιτητής δεν τον τιμώρησε και τιμωρήθηκε εξαιτίας της τηλεοπτικής εικόνας, πρέπει να κοιτάξουμε όλον τον αγώνα και να βρούμε κάθε ένα φάουλ που δεν δόθηκε ή αλλιώς να αντικαταστήσουμε τους διαιτητές από ειδικούς που θα κοιτούν τις τηλεοράσεις απ’ έξω. Δεν αγαπάμε τον Λουσίτο για αυτό που έκανε, τον αγαπάμε για το ποδόσφαιρο που παίζει. Αλλά μερικές φορές συμπεριφέρεται σαν παλιόπαιδο της γειτονιάς».

 

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ