Ο Guy Martin στο Pikes Peak

Ο Guy Martin στο Pikes Peak

Ο φοβερός Guy Martin, αιωνίως δεύτερος στο Isle of Man TT, άτυχος, αλλά και απολαυστικός σε χαρακτήρα αγωνιζόμενος, δήλωσε συμμετοχή στον θρυλικό αμερικάνικο αγώνα ανάβασης Pikes Peak 2014.

Το Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb, όπως ονομάζεται επίσημα ο αγώνας ανάβασης, είναι ο δεύτερος πιο παλιός αγώνας μηχανοκίνητων στις Η.Π.Α., μετά τον αγώνα Indianapolis 500, ενώ για το 2014 θα έχει στις τάξεις του το αστέρι του 32χρονου Guy Martin, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως στόχο έχει να σημειώσει νέο ρεκόρ στην κατηγορία των μοτοσικλετών.

Δύσκολος στόχος, αν αναλογιστούμε πως στην ιστορία του θεσμού μόλις 2 μοτοσικλέτες έχουν καταφέρει να σπάσουν το όριο των 10 λεπτών, και αμφότερες το κατάφεραν το 2012.

Θυμίζουμε πως το ρεκόρ του 9.52.819 ανήκει στον Carlin Dunne, που το έθεσε καβάλα σε μια Ducati Multistrada 1200, ενώ ο δεύτερος αναβάτης που έσπασε το δεκάλεπτο είναι ο Greg Trace, επίσης με Ducati και χρόνο 9:58.262, χρόνο που σημείωσε λίγα λεπτά μετά το ρεκόρ του Dunne.

Ο Guy Martin θα συμμετέχει στο Pikes Peak με μια custom μοτοσικλέτα που θα κατασκευάσει ειδικά για τον σκοπό η Martek.

To 2011 o Guy Martin είχε φτιάξει με τη βοήθεια της ίδιας εταιρείας ένα Turbo streetfighter με στόχο τους…  500 ίππους.

Η διαδρομή του Pikes Peak έχει μήκος 12.42 μίλια (20 χιλιόμετρα), διαθέτει 156 στροφές, ενώ η εκκίνηση δίνεται σε ύψος 2.862 μέτρα, και ο τερματισμός βρίσκεται στα… 4.302 μέτρα! Όσο οι αναβάτες σκαρφαλώνουν στο βουνό, η έλλειψη οξυγόνου δυσκολεύει τόσο τα αντανακλαστικά και την απόδοση τους, όσο και την απόδοση των μοτοσικλετών τους, οι οποίες χάνουν περίπου το… 30% της δύναμης τους.

ΠΗΓΗ: mototriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ