ΒΙΝΤΕΟ-Όταν η Ατλέτικο συνάντησε τους Έλληνες

ΒΙΝΤΕΟ-Όταν η Ατλέτικο συνάντησε τους Έλληνες

Την μεγάλη πρόκριση της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Champions league πανηγύρισαν οι φίλοι των ροχιμπλάνκος σε όλο τον κόσμο. Η ομάδα του Σιμεόνε έχει φανατικό κοινό και στην Ελλάδα, το οποίο ευτύχησε να την δει από κοντά καθώς Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης και ΌΦΗ συνάντησαν την ομάδα της Μαδρίτης στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Η δεσμοί της Ατλέτικο με την Ελλάδα έγιναν πιο στενοί και με την μετακίνηση δύο δικών μας παιδιών στο Βιθέντε Καλντερόν, με τους Ντέμη Νικολαΐδη και Μίλινκο Πάντιτς να φοράνε τα «ερυθρόλευκα».

 

1.Τη σεζόν 1992-1993 ο Ολυμπιακός αναδεικνύεται ισόπαλος με την Ατλέτικο Μαδρίτης με σκορ 1-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο για το κύπελλο κυπελλούχων.

 

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης: Manolis Mavrommatis

 

2.Ο ΟΦΗ των ευρωπαϊκών επιτυχιών της δεκαετίας του 90 επικρατεί με 2-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο κατάμεστο Γεντί Κουλέ για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

 

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης: cheat4

 

3.Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, που νωρίτερα είχε αποκλείσει την Άρσεναλ από το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, έρχεται ισόπαλος με τους ροχιμπλάνκος του Κριστιάν Βιέρι με σκορ 4-4. Στον επαναληπτικό ο Ιταλός σταρ με ένα εκπληκτικό γκολ θέτει νοκ άουτ τον «δικέφαλο του βορρά» από την συνέχεια της διοργάνωσης.

 

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης: paok1976

4. Η μεγάλη βραδιά του Άρη στο Βιθέντε Καλντερόν. Οι Θεσσαλονικείς με γκολ του Λαζαρίδη στο ΄81 απέδρασαν με το διπλό από την Μαδρίτη και προκρίθηκαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης: 1life4aris

Οι «Έλληνες» της Ατλέτικο

Το 1995 ο σέρβος μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου, Μίλινκο Πάντιτς, μετακομίζει στην Μαδρίτη και δύο χρόνια μετά γίνεται ο αγαπημένος «Σόλε» του Βιθέντε Καλντερόν χαρίζοντας τον τίτλο στην Ατλέτικο.

 

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης: pichulín fandango

 

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, απογοητευμένος από τις εξελίξεις στην ΑΕΚ, αφήνει την Νέα Φιλαδέλφεια το καλοκαίρι του 2003 για να πλαισιώσει τον Φερνάντο Τόρες στην γραμμή κρούσης των Μαδριλένων. Σύντομα θα γίνει τραγούδι στα χείλη των οπαδών της Ατλέτικο με το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου.

 

Πηγή βίντεο: Youtube-χρήστης: 1991atletico

     

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ