ΦΩΤΟ-«Σεβασμός στους οπαδούς του Ολυμπιακού»

ΦΩΤΟ-«Σεβασμός στους οπαδούς του Ολυμπιακού»

Ένα πανό που κρεμάστηκε στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης «ανάγκασε» τους οπαδούς της Λίβερπουλ να εκφράσουν τον σεβασμό τους για τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού.

Το πανό γράφει «Justice for the 96» και αναφέρεται στους 96 φίλους της Λίβερπουλ που έχασαν τη ζωή τους στις 15 Απριλίου του 1989, στην τραγωδία του Χίλσμπορο.

Οι οικογένειες αυτών των θυμάτων περιμένουν ακόμη να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική τραγωδία στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς μέχρι και πριν λίγους μήνες, όταν ξανάνοιξε η υπόθεση, η επίσημη θέση των Αρχών ήταν ότι για την απώλεια τόσων ζωών, τη μεγαλύτερη ευθύνη έφεραν τα ίδια τα θύματα.   

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ και του Ολυμπιακού είναι αδελφοποιημένοι από το 2004, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά για αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε αρκετά μάλιστα παιχνίδια των «κόκκινων», αναρτάται πανό στη θύρα των σκληροπυρηνικών οπαδών τους (kop) στο οποίο υπάρχει αναφορά στα θύματα της Θύρας 7.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γιουνάιτεντ, αρκετοί φίλοι της Λίβερπουλ σχολίασαν με άκρως θετικό τρόπο την κίνηση των οπαδών των οπαδών των «ερυθρολεύκων» να ζητήσουν «δικαιοσύνη» για τις 96 χαμένες ψυχές.

Πηγή φωτό: twitter-@Kop-Ice

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ