Σε διαβούλευση η ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ

Σε διαβούλευση η ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ

 

Με γρήγορους ρυθμούς ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ η νομοθετική ρύθμιση που αφορά το σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας, στο χώρο όπου βρισκόταν το γήπεδο ποδοσφαίρου του ιστορικού αθλητικού σωματείου.

“Η παρέμβαση αυτή θα είναι μια συνολική ανάπλαση του χώρου, όχι μόνο η κατασκευή ενός γηπέδου, που αφορά τη Νέα Φιλαδέλφεια και τους όμορους δήμους, με στόχο να βοηθήσει στην αναγέννηση και στην ανάπτυξη και της ευρύτερης περιοχής”, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, επισημαίνοντας ότι «το έργο θα γίνει με σεβασμό στις αρχές προστασίας του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος».

Όπως είπ ο κ. Μανιάτης, στόχος για το ΥΠΕΚΑ είναι με τη δημόσια διαβούλευση “να προσδιοριστεί το πλαίσιο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το έργο και θα τεκμηριώνει με πολεοδομικά και περιβαλλοντικά κριτήρια τις ανάγκες και επιλογές πολεοδομικής οργάνωσης της περιοχής που θα κατασκευαστεί”.

Συγκεκριμένα, με την προτεινόμενη ρύθμιση ορίζεται το κανονιστικό πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να πραγματοποιηθούν και λειτουργήσουν στο μέλλον σύγχρονες αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις και εξυπηρετήσεις, οι οποίες θα συγκροτούν το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, με κύριο φορέα την ΑΕΚ.

Βασικές αρχές του σχεδίου της νομοθετικής ρύθμισης είναι, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η πλήρης εναρμόνιση των σχεδίων με το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας, η πολεοδομική οργάνωση της περιοχής, ο σεβασμός και η τήρηση των αρχών του πολεοδομικού κεκτημένου και του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της περιοχής, καθώς επίσης και η εντατικοποίηση της περιβαλλοντικής προστασίας του παρακείμενου άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η σχετική διαβούλευση διενεργείται στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr/home/category/users/minenv και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ