ΒΙΝΤΕΟ-Ρατσιστικό παραλήρημα για τον Αντετοκούνμπο

ΒΙΝΤΕΟ-Χαμένοι σε ρατσιστικό παραλήρημα για Αντετοκούνμπο

Αντιδράσεις, δίχως βάση, προκάλεσε η μπλούζα που φορούσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, αδερφός του Γιάννη, στο διαγωνισμό καρφωμάτων του NBDL. Και αυτό γιατί η μπλούζα ανέγραφε «Greek Freak Nation».

 

Οι συγγραφείς του κειμένου ιστοσελίδας συγκεκριμένης ιδεολογίας τοποθέτησαν την εν λόγω φράση στη μηχανή μετάφρασης της Google και το αποτέλεσμα ήταν «Ελληνικό φρικτό Έθνος».

Το θέμα φυσικά και είναι εκτός πραγματικότητας καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει στο ΝΒΑ το παρατσούκλι «Greek Freak» που σημαίνει θαύμα της φύσης. Επίσης η λέξη «Nation» δεν σημαίνει αυστηρά Έθνος, αφού σε αυτή την περίπτωση μεταφράζεται ως «ομάδα φιλάθλων». Συχνά μεγάλοι σταρ του ΝΒΑ, όπως ο Κόμπι Μπράιαντ ή ο Λεμπρόν Τζέιμς απευθύνονται στους φίλους των ομάδων τους ως «Lakers Nation» ή «Heat Nation».

Αυτόν λοιπόν τον φόρο τιμής του Θανάση Αντετοκούνμπο προς τον αδερφό του έσπευσαν να «παρεξηγήσουν» κάποιοι ρατσιστές με αποτέλεσμα να γίνει χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για… ανθελληνικά αισθήματα των δύο αυτών παιδιών.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε κι εσείς να… απολαύσετε το πόσο ανθέλληνες είναι…

 

 

 

Πηγή: pamesports.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ