Ο Βαβρίνκα νίκησε τον Ναδάλ!

Ο Βαβρίνκα νίκησε τον Ναδάλ!

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού του Αυστραλιανού Όπεν, επικρατώντας με 3-1 σετ (6-3, 6-2, 3-6, 6-3) του τραυματία Ράφα Ναδάλ. Ο Ελβετός τενίστας πήρε απόλυτα δίκαια το πρώτο Γκραν Σλαμ της καριέρας του, διαδεχόμενος τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Βαβρίνκα άλλωστε ήταν εκείνος που είχε μια σταθερή πορεία στον τελικό, ενώ απέκλεισε πριν από τρεις ημέρες τον πρώην κάτοχο του τίτλου. Μάλιστα έγινε ο πρώτος που κατέκτησε τον τίτλο νικώντας το Νο1 και το Νο2 από το 1993 και ο πρώτος που ήταν εκτός των τεσσάρων πρώτων της καταταξης που κερδίζει τρόπαιο.

Ο Ελβετός ξεκίνησε πολύ δυνατά και σε 37 λεπτά πήρε το πρώτο σετ του αγώνα, σπρώχνοντας στα σχοινιά τον Ισπανό που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη. Το δεύτερο σετ κύλησε με τον ίδιο ρυθμό, έστω και αν ο Ναδάλ πήρε τάιμ άουτ προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το γεγονός αυτό μπορεί να εκνεύρισε για λίγο τον Βαβρίνκα, αλλά δεν σταμάτησε και έκανε το 2-0.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με 2-0 γκέιμ του Βαβρίνκα αλλά ο Ναδάλ έδειξε σημάδια ανάκαμψης. Μετά και από τις νέες βοήθειες που του δόθηκαν στην πλάτη, έκανε την αντεπίθεση και μείωσε σε 2-1 σετ.

Το ερώτημα ήταν αν ο Ναδάλ είχε τις δυνάμεις για να ισοφαρίσει. Αρχικά είχε δώσει την εντύπωση ότι μπορεί, αλλά ο Βαβρίνκα δεν άφησε τη χρυσή ευκαιρία να ξεγλυστρήσει από τα χέρια του. Έσπασε το σερβίς του Ισπανού και εν συνεχεία έγραψε το 6-3 για να φύγει νικητής από τη Μελβούρνη μετά από περίπου 2,5 ώρες.

Μελετώντας τα συνολικά στατιστικά της αναμέτρησης, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ο Βαβρίνκα ήταν χειρότερος μονάχα στα αβίαστα λάθη από τον αντίπαλό του (49-32). Τα winners του, όμως, ήταν κατά πολύ περισσότερα από αυτά του Ναδάλ (53 έναντι 19!), ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στο ποσοστό των κερδισμένων πόντων σε πρώτο και δεύτερο σέρβις (87% έναντι 60% στο πρώτο και 51% έναντι 42% στο δεύτερο αντίστοιχα). Τέλος, ο Ελβετός εκτέλεσε 19 άσσους με τον Ισπανό να μετράει μόλις έναν!

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ