«Η Ελλάδα θα είναι στο Μουντομπάσκετ»

«Η Ελλάδα θα είναι στο Μουντομπάσκετ»

Την πεποίθησή του πως η Εθνική ομάδα θα είναι παρούσα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας εξέφρασε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρθηκε στον χαρακτήρα πλειστηριασμού στη διαδικασία για τη wild card αλλά και στο αφιέρωμα που του έκανε το βράδυ της Δευτέρας η ΟΔΚΕ.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”:

«Η Ελλάδα θα είναι στην Ισπανία και στο Μουντομπάσκετ, καθώς δεν έχει λείψει ποτέ από τις μεγάλες διοργανώσεις. Με στενοχωρεί το γεγονός ότι έδωσαν ένα χαρακτήρα πλειστηριασμού στη διαδικασία, αλλά με έχουν διαβεβαιώσει πως θα μετρήσουν κανονικά όλα τα κριτήρια για κάθε χώρα χωρίς να παίζει πρωτεύοντα ρόλο εάν κάποιος δώσει περισσότερα χρήματα από τα 500.000 ευρώ, ποσό που έχει θέσει η Διεθνής Ομοσπονδία ως παράβολο συμμετοχής. Εμείς φυσικά και δεν θα πάμε ξυπόλητοι στα αγκάθια, αλλά θα καταθέσουμε κανονικά το οικονομικό παράβολο και θα βρούμε τα χρήματα που υπολείπονται, καθώς ήδη έχουμε εξασφαλίσει ένα σημαντικό ποσό, σεβόμενοι πάντα την οικονομική κατάσταση της χώρας. Οσον αφορά τα υπόλοιπα κριτήρια, θεωρώ ότι η Ελλάδα τα καλύπτει ίσως περισσότερο από τον καθένα».

Για το αφιέρωμα που του έκανε η ΟΔΚΕ: «Πραγματικά μου ξύπνησε μνήμες, αλλά η συγκίνηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη από το γεγονός ότι σε πολλές φωτογραφίες ήμουν δίπλα σε ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή».

Για την περίοδο που ήταν διαιτητής: «Δεν άντεξα και δεν ήταν αυτός ο χώρος για μένα. Το κατάλαβα γρήγορα ευτυχώς, ενώ να ξέρετε ότι δεν έλειπαν και τότε τα κρούσματα βίας και ήταν και αυτός ένας λόγος που θέλησα να σταματήσω. Πάντα σε κόσμιο επίπεδο, αλλά επειδή γνώριζα καλά τους κανονισμούς ήξερα πότε είχα δίκιο και το ήξεραν και οι διαιτητές…».

Για την πρόταση της ΟΔΚΕ σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ Δημήτρη Μπασιούρη για τη δημιουργία του ιδρύματος Γιώργος Βασιλακόπουλος: «Πίσω από τα ιδρύματα πολλές φορές κρύβονται μεγάλες ιστορίες διαφθοράς και πολλοί τα εκμεταλλεύονται για να “κονομήσουν”. Για αυτό και είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτή την πρόταση».

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ