Βασιλακόπουλος: “Δεν θα με ξεφορτωθείτε εύκολα”

Βασιλακόπουλος: “Δεν θα με ξεφορτωθείτε εύκολα”

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Διαιτητών Ελλάδας (ΟΔΚΕ), της οποίας και ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος και μίλησε για τον μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, μίλησε για το παρελθόν αλλά και το μέλλον της πορτοκαλί θεάς στην χώρα μας, αλλά και στον παγκόσμιο χάρτη. Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΔΚΕ, Νίκος Ιωάννου, ετοίμασε έναν ειδικό αφιέρωμα με στιγμές από την πορεία του Γιώργου Βασιλακόπουλου στο μπάσκετ και στη συνέχεια, αφού μίλησαν οι Ηλίας Καφές και Στέλιος Συμεωνίδης, πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ανέφερε:

«Είδα στο βίντεο πολύ παρελθόν, αλλά θα με υπομείνετε για πολύ καιρό ακόμα. Δεν θα με ξεφορτωθείτε εύκολα. Βλέπω κάποιοι να ασχολούνται με τους νέους αθλητικούς νόμους, με τη θητεία, τις ηλικίες. Η ΔΟΕ είναι ξεκάθαρη, η πολιτεία δεν μπορεί να επέμβει στο αθλητικό κίνημα, που έχει αυτονομία. Το προσπάθησαν κι άλλοι δύο στο παρελθόν, αλλά έσπασαν τα μούτρα τους. Μην έχουμε και τρίτο θύμα. Οι δύο υπαναχώρησαν. Δηλαδή η πολιτεία θα καθορίσει πόσα χρόνια θα είναι πρόεδρος ο Βασιλακόπουλος; Πόσα θα είναι τα μέλη του ΔΣ; Ας καθορίσει πρώτα το κράτος τη δική του λειτουργία, ας λύσει τα δικά του προβλήματα και μετά να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Όχι τίποτα άλλο, όλες αυτές οι παρεμβάσεις κρύβουν μικροκομματικά συμφέροντα», τόνισε.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ευχήθηκε ακόμα «το 2014 να είναι καλύτερο για την Εθνική, το 2013 είχαμε μια μεγάλη επιτυχία μόνο από τον Ολυμπιακό, που κατέκτησε την Ευρωλίγκα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κομμάτι της διαιτησίας: «Η κατεύθυνση που υπάρχει από τη FIBA είναι να υπάρξει ένα κέντρο διαιτησίας, ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις. Όλα αυτά προς γνώση και συμμόρφωση όσων κινούνται στο σκοτάδι και στο παρασκήνιο. Αυτό το κέντρο διαιτησίας θα καθορίζει τα πάντα εκτός του ΝΒΑ. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες με το ΝΒΑ, αν ένα μέλος του θα είναι πλέον μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIBA. Συνεπώς θα υπάρχει ένα κέντρο αποφάσεων, διοικητικό και διαιτητικό».

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ