ΦΩΤΟ-Αυτός είναι ο δεύτερος Νικ Γκάλης

ΦΩΤΟ-Αυτός είναι ο δεύτερος Νικ Γκάλης

Ο… Θεός του ελληνικού μπάσκετ είναι ένας, αλλά Νικ Γκάλης υπάρχει και δεύτερος. Το Pressaris.gr βρήκε με τη βοήθεια του internet έναν νέο Γκάλη, μόνο που είναι κολυμβητής και όχι μπασκετμπολίστας.

“Είσαι θεός μοναδικός”, φώναζαν οι οπαδοί του Άρη στον Νίκο Γκάλη όταν τον έβλεπαν να σκοράρει κατά συρροή στα αντίπαλα καλάθια. Ο Γκάλης ήρθε το 1979 από την Αμερική, έγινε θρύλος του Άρη και του ελληνικού μπάσκετ, αλλά… μοναδικός δεν είναι! Υπάρχει και δεύτερος… Νίκος Γκάλης!

Σε ένα λύκειο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Ουίλιαμ Χόρλικ, στην πολιτεία του Γουϊσκόνσιν ένας τελειόφοιτος κολυμβητής, προσπαθεί φέτος να φέρει νίκες στο σχολείο του.

Ο Νικ Γκάλης (δεξιά στη φωτογραφία) είναι από τους κορυφαίους αθλητές του Λυκείου Ουίλιαμ Χόρλικ και στους αγώνες με τους οποίους άνοιξε η χρονιά στις Ηνωμένες Πολιτείες στον σχολικό αθλητισμό, κατάφερε να διακριθεί σε τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα στην κολύμβηση.

Κέρδισε την κούρσα των 100 μέτρων στο ύπτιο με 1:09:23 και ήταν δεύτερος στα 100 μέτρα πεταλούδα, στην ομάδα 200 μέτρων μέντλεϊ και στην ομάδα 400 μέτρων ελεύθερο.

Ο Νικ Γκάλης ο… δεύτερος δεν έχει καμία σχέση με μπάσκετ και πριν την κολύμβηση ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό μέσω του στίβου, τρέχοντας μάλιστα σε αγώνες για το λύκειό του στα 5.000 μέτρα!

Σε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν διευκρινίζεται πουθενά αν ο Νικ Γκάλης έχει ελληνική καταγωγή, όμως η αναζήτηση θα συνεχιστεί.

Άλλωστε αυτό το λυκειόπαιδο που κολυμπάει καλά βάλθηκε να… αλλάξει την ιστορία. Γκάλης τελικά δεν είναι μόνο… ένας! Αν πάρει την αύρα του… πρεσβύτερου, θα πετύχει πολλά…

 

Πηγή: superbasket.gr, pressaris.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ