Το προφίλ της Ακτής Ελεφαντοστού

Το προφίλ της Ακτής Ελεφαντοστού

 

Η Ακτή Ελεφαντοστού στον δρόμο της Εθνική μας ομάδας στο τρίτο Μουντιάλ των «ελεφάντων».

Πως προκρίθηκε: Η Ακτή Ελεφαντοστού έδωσε 8 παιχνίδια και κατάφερε να προκριθεί αήττητη στα προκριματικά. Αντιμετώπισε Μαρόκο, Τανζανία και Γκάμπια και σημειώνοντας 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Οι 14 βαθμοί με 15 γκολ υπέρ και 5 κατά την έστειλαν πάνω στην Σενεγάλη. Νίκη στην χώρα της με 3-1 και ισοπαλία εκτός έδρας (1-1) της έδωσαν το δικαίωμα πρόκρισης με το απαραίτητο λούστρο καθώς αγνόησε το χρώμα της ήττας σε όλη την διαδικασία.

Παρουσίες σε Μουντιάλ και υψηλότερη διάκριση: Αυτή είναι η τρίτη παρουσία της Ακτής σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Παρθενική εμφάνιση στην Γερμανία (2006) τερματίζοντας τρίτη στον όμιλο πίσω από Αργεντινή και Ολλανδία αφήνοντας τελευταία την Σερβία. Νίκησαν μόνο τους Σέρβους στο τελευταίο παιχνίδι σημειώνοντας σε ουσιαστικά αδιάφορο ματς την πρώτη τους νίκη σε τελική φάση. Για δεύτερη διαδοχική φορά προκρίθηκε στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (2010) καταλαμβάνοντας και πάλι την 3η θέση του ομίλου της πίσω από Βραζιλία και Πορτογαλία, αφήνοντας τέταρτη την Βόρεια Κορέα. Η ισοπαλία (0-0) με τους Πορτογάλους και η νίκη (3-0) με τους Κορεάτες βελτίωσαν μεν τις επιδόσεις της αφρικανικής χώρας αλλά και πάλι η συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών δεν της έδωσαν το δικαίωμα να πανηγυρίσει πρόκριση.

Παγκόσμιο Ranking: Βρίσκεται στην 17η θέση του κόσμου με 918 βαθμούς

Προπονητής: Ο Σαμπρί Λαμουσί ηγείται της προσπάθειας μίας πολλά υποσχόμενης ποδοσφαιρικά χώρας. Γεννημένος τον Νοέμβριο του 1971 στη Λιόν έκανε καριέρα ως μέσος σε Οσέρ, Μονακό, Πάρμα, Ίντερ, Τζένοα, Μαρσέιγ ενώ έκλεισε τον ποδοσφαιρικό του κύκλο στην Αφρική. Ήταν 12 φορές διεθνής με τους «τρικολόρ» ενώ σκόραρε ένα γκολ. Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι η πρώτη του απόπειρα σε πάγκο.

Αστέρι: Ποιος άλλος; Ντιντιέ Ντρογκμπά. Η εμβληματική του φιγούρα επισκιάζει τα πάντα σε ότι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο στην χώρα του. Στην τελευταία του μεγάλη διοργάνωση θέλει να αποχαιρετήσει την Εθνική και ίσως το ποδόσφαιρο με ένα μεγάλο επίτευγμα. Την πρόκριση ό την φάση των ομίλων.

Τι θα πρέπει να προσέξει η Ελλάδα: Στηρίζουν πολλά στη φυσική κατάσταση οι Αφρικανοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει άλματα προόδου στο κομμάτι τεχνική. Δεν είναι και κάνα μυστικό αυτό. Η δύναμη επίσης χαρακτηρίζει το παιχνίδι τους. Αναμφίβολα πηγαίνουμε για physical game και με δεδομένο ότι τους αντιμετωπίζουμε την τελευταία αγωνιστική ίσως να κρίνονται πολλά. Ξέχωρα από αυτό η Ακτή είναι γεμάτη από ποδοσφαιριστές που βγάζουν το ψωμί τους σε κορυφαία κλαμπ της δικής μας Ηπείρου, συνεπώς έχουν γνώση των Ευρωπαϊκών δεδομένων.

Πως έπαιξε στον τελευταίο αγώνα: Εναντίον της Σενεγάλης στην ισοπαλία που σφράγισε την πρόκρισης η ενδεκάδα ήταν: Μπάρι, Κόλο Τουρέ, Μπαμπά, Οριέ, Ρομαρίκ, Ζοκορά, Γιάγια Τουρέ, Γκόσο, Ντρογκμπά, Καλού, Ζερβίνιο.

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ