Το προφίλ της Κολομβίας

Το προφίλ της Κολομβίας

 

Η Κολομβία του Φαλκάο είναι η ομάδα από το γκρουπ των ισχυρών με την οποία καλείται να συγκρουστεί η Ελλάδα στον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πως προκρίθηκε: Η Κολομβία τερμάτισε στη δεύτερη θέση των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής με 30 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αργεντινή. Απολογισμός για τους Κολομβιανούς στον όμιλο, 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες με τέρματα 27-13.

Παρουσίες σε Μουντιάλ και υψηλότερη διάκριση: Η Κολομβία έχει μέχρι σήμερα 4 παρουσίες σε Μουντιάλ (1962, 1990, 1994, 1998). Καλύτερη θέση στην διοργάνωση του 90′ στην Ιταλία, όπου έφτασε στους «16» της διοργάνωσης.

Παγκόσμιο Ranking: 4 (1200 πόντους)

Προπονητής: Προπονητής της Κολομβίας είναι ο Αργεντινός Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν, Κρίμεν ή αλλιώς Χοσέ Πέκερμαν. Είναι 64 ετών και βρίσκεται στον πάγκο της Κολομβίας από το 2012. Στο παρελθόν έχει οδηγήσει την Εθνική ομάδα της Αργεντινής στο Μουντιάλ της Γερμανίας, ενώ αυτό θα είναι το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο θα συμμετάσχει ως προπονητής.

Αστέρι: Ποιος άλλος από τον Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο επιθετικός της Μονακό είναι μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των Κολομβιανών και πάνω του βασίζονται οι ελπίδες της ομάδας για διάκριση. Το όνομά του «παίζει» στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ αποτελεί έναν από τους λόγους για να παρακολουθήσει κανείς το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Στα προκριματικά σκόραρε 9 φορές και κατετάγη στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ πίσω από τους Λουίς Σουάρες (11) και Μέσι (10).

Τι θα πρέπει να προσέξει η Ελλάδα: Πέρα από τον Φαλκάο η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει και τον Γκουτιέρες της Ρίβερ Πλέιτ ο οποίος είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας (πέτυχε 6 γκολ στα προκριματικά) πίσω από τον Φαλκάο. Η Κολομβία έχει το ατού ότι θα αγωνιστεί σε συνθήκες γνώριμες γι αυτήν, αφού η Βραζιλία όπου διεξάγεται ανήκει στη «γειτονιά» της. Ο ενθουσιασμός δε των Κολομβιανών είναι μεγάλος και αυτό τους δίνει αυτοπεποίθηση. Ειδικά δε από τη στιγμή που η ομάδα μπορεί να βρει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το γκολ, οι ανησυχίες της στον αγώνα περιορίζονται κυρίως στα ανασταλτικά της καθήκοντα.

Πως έπαιξε στον τελευταίο αγώνα: Στον τελευταίο της αγώνα στα προκριματικά η Κολομβία κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Παραγουαή στις 16 Οκτωβρίου στην Ασουνσιόν (πρωτεύουσα τη Παραγουάης) και επιβλήθηκε με 2-1, φτάνοντας στην ανατροπή (είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με τέρμα του Ρόχας στο 8′) με δύο γκολ του Γιέπες στο 38′ και το 57′.

Η σύνθεση της Κολομβίας κόντρα στην Παραγουάη: Οσπίνα (Νις), Γιέπες, Ζαπάτα, Αρίας, Τόρες (37′ Ραμίρες), Σάντσες, Αρμέρο, Γκουαρίν, Ροντρίγκες (90′ Μεχία), Μαρτίνες, Μπάκα (66′ Χ. Κιντέρο).

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ