ΦΩΤΟ-Ο σκουπιδότοπος του Βοτανικού

ΦΩΤΟ-Ο σκουπιδότοπος του Βοτανικού

Η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό έμεινε στα χαρτιά, ωστόσο ο υγροβιότοπος για τον οποίο πολλοί κόπτονταν έχει καταντήσει σκουπιδότοπος.

Ένας από τους λόγους που οι εξελίξεις για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού είχε σταματήσει ήταν επειδή η περιοχή είχε κηρυχτεί ως υγροβιότοπος, φιλοξενώντας κορμοράνους σε συγκεκριμένη περίοδο. Ήταν ένα από τα επιχειρήματα των κατοίκων που είχαν κάνει προσφυγή στο ΣτΕ. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Goal, η πραγματικότητα στην περιοχή είναι διαφορετική!

Η έρευνα που διεξήγαγε η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων έπειτα από καταγγελία εντόπισε τρία φορτηγά να εισέρχονται σε οικόπεδο στην οδό Αγ. Πολυκάρπου στον Βοτανικό και απλά να αδειάζουν απόβλητα. Οι οδηγοί, δύο Έλληνες και ένας ομογενής συνελήφθησαν, όπως και ο άνθρωπος που διαχειριζόταν το χώρο, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν.

Από τον έλεγχο που έκανε το κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος προέκυψε ότι στο οικόπεδα υπήρχαν απόβλητα ύψους 6 μέτρων, πολλά εκ των οποίων χαρακτηρίστηκα άκρως επικίνδυνα! Βρέθηκαν απόβλητα μεταλλουργικά, καταστροφής ή ανακύκλωσης tonner, βαφείου υφασμάτων, πλαστικών μερών ανακυκλωμένων οχημάτων, ελαστικά, φαρμακευτικά σκευάσματα!

Σύμφωνα με την έρευνα, ο σκουπιδότοπος της περιοχής έχει αρχίσει και δημιουργήματα εδώ και έξι μήνες. Τα φορτηγά ξεφόρτωναν σε καθημερινή βάση, χωρίς κανείς να ασχολείται.

Πηγή: gazzetta.gr

Φωτογραφία: GOAL NEWS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ