«Πετάει» για τους 16

«Πετάει» για τους 16

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε το ματς της χρονιάς μέχρι το επόμενο, όπως σωστά είπε ο Ανδρέας Σάμαρης. 

Με νίκη επί της Μπενφίκα στο κατάμεστο και «καυτό» γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», ο πρωταθλητής Ελλάδας και μόνιμος εκπρόσωπος της χώρας στο champions league αγκαλιάζει την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης και θα ετοιμάζεται για τους 16, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία επιτυχία του.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα που πήρε σε Βρυξέλλες και Λισαβόνα. Και δεν πρέπει να την χάσει. 

Τα σημάδια δείχνουν νίκη! Με μαγικό αριθμό το 5! Την τελευταία φορά που μπήκε η Μπενφίκα στο Φάληρο έχασε 5-1. Πριν από 5 χρόνια. Και σήμερα είναι 5 Νοεμβρίου!

Στον Ολυμπιακό αρκεί απόψε η νίκη, με οποιοδήποτε σκορ και με κάθε τίμημα. Θα φτάσει στους 7 βαθμούς και μετά θα πρέπει απλώς να νικήσει την Άντερλεχτ την τελευταία αγωνιστική, αλλά δεν αποκλείεται να τα έχει καταφέρει μέχρι τότε να έχει προκριθεί.

Το πάθος είναι μεγάλο σε όλους. Ο κόσμος εξαντλεί σήμερα τα εισιτήρια (μένουν 500 και φεύγουν από το πρωί στο γήπεδο), η διοίκηση περιμένει την πρώτη πρόκριση στους 16 στη θητεία της και ο Μαρινάκης ετοιμάζει πολύ μεγάλο πριμ, ο Μίτσελ πάει για τη μεγαλύτερη διάκριση της προπονητικής καριέρας του και οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα. 

Ο Ολυμπιακός έχει μόνο νίκες με τους Πορτογάλους στο γήπεδό του, εκτός από το 0-1 με την Μπενφίκα πριν από 40 χρόνια. Νίκησε την Μπενφίκα 1-0 το 1983 και 5-1 το 2008. Νίκησε τρεςι φορές την Πόρτο για το Τσάμπιονς Λιγκ (1-0 το 97, 2-1, το 98 και 1-0 το 99). Και συνήθως τα καθαρίζει από νωρίς τα ματς. 

Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς η Μπενφίκα έχει έρθει κι αυτή με το στόχο της νίκης-πρόκρισης και έχει σπουδαίους παίκτες από Βραζιλία και Αργεντινή. Αλλά ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να τους λυγίσει. 

Ο Μίτσελ πάει με οδηγό το ματς της Λισαβόνας. Θέλει ανάλογη απόδοση και ετοιμάζει την ίδια ενδεκάδα. Με Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέβα, Σιόβα, Μανωλά, Σάμαρη, Μανιάτη, Τσόρι, Φουστέρ, Βάις, Μήτρογλου. Αν δεν ξεκινήσει ο Ντομίνγκεζ θα παίξει ο Σαβιόλα. Ή θα πάει ο Φουστέρ πίσω από τον Μήτρογλου και στα πλάγια ένας εκ των Κάμπελ, Γιαταμπαρέ. Στην αποστολή είναι όλοι οι παίκτες της λίστας εκτός από τον τραυματία Ολαϊτάν. 

Η Μπενφίκα θα έχει τους Αρτούρ, Αλμέιδα, Σικέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Μάτιτς, Πέρεζ, Μάρκοβιτς, Γκαϊτάν, Λίμα και Καρντόζο. Υποψήφιοι είναι οι Ρούμπεν Αμορίμ και Ντζούρισιτς.

Διαιτήτης ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα.

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ