Βάζει 11 εκατ. ο «Τίγρης»!

Βάζει 11 εκατ. ο «Τίγρης»!

Γεμίζει ο «κουμπαράς» για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να προτίθεται να καλύψει περίπου το 1/6 του συνολικού κόστους, δηλαδή σχεδόν 11 εκατ. ευρώ.

Ο «Τίγρης» έχει εντείνει τις επαφές του το τελευταίο διάστημα για το νέο «σπίτι» της Ένωσης, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του χρόνου του καθημερινά. Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ, αρχίζει να συμπληρώνεται και το μεγαλύτερο μέρος θα καλυφθεί από τον ίδιο.

Συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου προτίθεται να βάλει περί τα 11 εκατ. ευρώ, ήτοι περίπου το 1/6 από τα συνολικά 65 εκατ. ευρώ που θα χρειαστούν σύμφωνα με τη «Live Sport» και από αυτά έχουν ήδη μπει 985.000 ευρώ, μέσα από το ιδρυτικό κεφάλαιο της «Δικέφαλος 1924».

Από εκεί και πέρα ακόμα 3 εκατ. ευρώ εμφανίζεται έτοιμος να βάλει ο Πόλυς Χατζηιωάνου, παρά το γεγονός πως αρχικά είχε διαρρεύσει ότι θα μπει με 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα εκτός από τον Πέτρο Παππά, σημαντικά ποσά θα προσφέρουν και ο Μάκης Αγγελόπουλος, με τον Μιχάλη Σάλλα. Τον… οβολό τους φυσικά έχουν βάλει και οι κάτοχοι διαρκείας, αφού το 50% του τιμήματος θα πάει για το γήπεδο και μεταφράζεται μέχρι στιγμής σε περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα όμως οι άνθρωποι της ΑΕΚ καταβάλουν προσπάθειες για να αντληθούν κονδύλια και από το ΕΣΠΑ, πέραν των 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας, με τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιούνται για έργα ανάπλασης των χώρων περιμετρικά του γηπέδου. Επιπλέον πιθανό είναι το ενδεχόμενο στις 6 Νοεμβρίου να ανακοινώσει ο Μελισσανίδης και την αγορά γειτονικών οικοπέδων που θα χρησιμοποιηθούν ως υπαίθρια πάρκινγκ για το γήπεδο.

Σε ό,τι αφορά το εργοτάξιο που θα δημιουργηθεί στη Ν.Φιλαδέλφεια από τις αρχές του 2014, θα απασχοληθούν συνολικά 450 εργαζόμενοι και η συμφωνία που θα γίνει με τον εργολάβο που θα πάρει το έργο έπειτα από διαγωνισμό, είναι να δοθεί προτεραιότητα στο θέμα της δουλειάς: α) σε ανέργους και β) σε κατοίκους της Ν.Φιλαδάλφειας-Χαλκηδόνας.

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ