Η φωτοβολίδα που “μαύρισε” το ποδόσφαιρο

Η φωτοβολίδα που “μαύρισε” το ποδόσφαιρο

Σαν σήμερα, 26 Οκτωβρίου του 1986, σημειώθηκε ένα από τα πιο δυσάρεστα περιστατικά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ένας 29χρονος καθηγητής από την Ελασσόνα, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ξεκινά από το χωριό του το ταξίδι της επιστροφής στην πρωτεύουσα.

Μπαίνει σε ένα ταξί και κατευθύνεται στη Λάρισα και συγκεκριμένα στον σταθμό των ΚΤΕΛ. Χάνει όμως το λεωφορείο για μόλις πέντε λεπτά και δεδομένου ότι το επόμενο για Αθήνα αναχωρεί αργά το απόγευμα, ψάχνει τρόπο να περάσει την ώρα του.

Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας έχει την ατυχή έμπνευση να πάει στο Αλκαζάρ όπου διεξάγεται το παιχνίδι της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ, δύο ομάδες που εκείνη την εποχή ξεχώριζαν στο ελληνικό στερέωμα και πρωταγωνιστούσαν μαζί με αυτές του τέως ΠΟΚ.

Ο Μπλιώνας, ο οποίος, σύμφωνα με τις περισσότερες μαρτυρίες δεν έχει ξαναβρεθεί σε γήπεδο, παίρνει θέση στη θύρα 1 του Αλκαζάρ. Ενός Αλκαζάρ που βράζει, καθώς οι οπαδοί των δύο ομάδων ζουν με ιδιαίτερη ένταση τις τελευταίες στιγμές πριν την έναρξη του αγώνα.

Ένας οπαδός του ΠΑΟΚ έχει μια ακόμα πιο ατυχή έμπνευση. Εκτοξεύει φωτοβολίδα προς την πλευρά των φίλων της ΑΕΛ. Αυτή χτυπά στα κάγκελα, αλλάζει πορεία και καρφώνεται στην καρωτίδα του 29χρονου καθηγητή. Ο αιμόφυρτος Μπλιώνας μεταφέρεται πάνω σε διαφημιστική πινακίδα στην καρότσα ενός αγροτικού. Ασθενοφόρο δεν υπήρχε στο Αλκαζάρ. Λίγο αργότερα, πριν καν φτάσει στο νοσοκομείο, χάνει τη μάχη και γίνεται το πρώτο θύμα του χουλιγκανισμού στην Ελλάδα.

Για έναν ανεξήγητο λόγο, ο αγώνας διεξάγεται κανονικά και μετά το τέλος του, η αστυνομία συλλαμβάνει αρκετούς οπαδούς του ΠΑΟΚ. Δράστης αποδεικνύεται ότι είναι ένας 20χρονος ονόματι Βασίλης Θεοδωρίδης. Φυλακίζεται, αλλά η ιστορία δυστυχώς δεν αλλάζει. Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας έφυγε πολύ νωρίς. Τραγική ειρωνία ότι το ταξίδι στο χωριό του είχε σκοπό τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών για τον αρραβώνα του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ