Ο Γουέιν Ρούνεϊ κλείνει τα 28

Ο Γουέιν Ρούνεϊ κλείνει τα 28

O Γουέιν Ρούνεϊ είναι Άγγλος ποδοσφαιριστής, γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1985 στην πόλη του Λίβερπουλ και αγωνίζεται ως επιθετικός στην Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα παιδικά τμήματα της Έβερτον στην ηλικία των 10 ετών Το 2002 υπογράφει με την ομάδα επαγγελματικό συμβόλαιο. Στις 19 Οκτωβρίου 2002, πέντε ημέρες πριν από 17α γενέθλιά του,σκοράρει το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκεναντίον της Άρσεναλ, σπάει το αήττητο σερί 30 αγώνων χωρίς ήττα της Λονδρέζικης ομάδας και γίνεται ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ μεχρι εκείνη τη στιγμή.Στο τέλος της σεζόν 2003-04, ο Ρούνεϊ, επικαλούμενος την αδυναμία της Έβερτον να καλύψει τις προσδοκίες για μεγάλη καριέρα ζητάει τη μεταγραφή του.

Η απόφαση του νεαρού ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων από τους φίλους της ομάδας μια και ο Ρούνεϊ δήλωνε από πάντα οπαδός της Έβερτον,μάλιστα σε έναν αγώνα του κυπέλλου νέων της Αγγλίας μετά από γκολ του αποκάλυψε ένα μπλουζάκι κάτω από την φανέλα του που έγραφε ένα σύνθημα οπαδών της ομάδας που έλεγε “Μια φορά μπλε για πάντα μπλε”.

Τον πόλεμο προσφορών που έγινε για τον 18χρονο Ρούνεϊ τον κέρδισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταβάλοντας συνολικά 25,6 εκατομύρια στερλίνες η υψηλότερη αμοιβή που καταβάλλεται για έναν παίκτη κάτω των 20 ετών. Ο Γουέιν Ρούνεϊ κάνει ένα εντυπωσιακό ντεπούτο του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 28 Σεπτεμβρίου 2004 σε έναν αγώνα του Τσάμπιονς Λίγκεναντίον της Φενερμπαχτσέ πετυχαίνοντας 3 γκολ και δίνοντας μια ασίστ στο τελικό σκορ 6-2 εκείνου του αγώνα.

Τα επόμενα χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη κέρδισε αρκετά βραβεία σε ατομικό επίπεδο και έχει βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει τα πρωταθλήματα της Πρέμιερ Λιγκ της σεζόν 2006-07, 2007-08, 2008-09 το Τσάμπιονς Λίγκ το 2007 και το Λιγκ καπ Αγγλίας το 2006 και το 2010.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: el.wikipedia.org

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ