Το Superclasico στην Μπόκα

Το Superclasico στην Μπόκα

Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια η Μπόκα Τζούνιορς κατάφερε να αλώσει το «Μονουμένταλ», φεύγοντας με μεγάλο διπλό επί της Ρίβερ Πλέιτ με 0-1.

Γερά μέσα στο «κόλπο» του τίτλου παρέμεινε η ομάδα του Κάρλος Μπιάνκι, που ήταν η μεγάλη νικήτρια σε ένα από τα σπουδαιότερα ντέρμπι στον κόσμο.

Η παράδοση των τελευταίων χρόνων στο άντρο της «αιώνιας» αντιπάλου δεν ήταν υπέρ της, ωστόσο ένα γκολ έφτανε και… περίσσευε για να φύγει με διπλό από το «Μονουμένταλ» για δεύτερη μόλις φορά την τελευταία δεκαετία σε επίπεδο πρωταθλήματος (υπήρξε και μία πρόκριση στα πέναλτι στο Λιμπαρταδόρες το 2004).

Παράλληλα, από τον Οκτώβριο του 2008 δεν είχε καταφέρει να φύγει με νίκη από το συγκεκριμένο γήπεδο η Μπόκα, δύο εβδομάδες όμως πριν κλείσει ακριβώς πέντε χρόνια, το κατάφερε χάρη στο γκολ του Χιγλιότι στο 23ο λεπτό της συνάντησης.

Ο Μαρτίνες έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο 26χρονος φορ σκόραρε το τέταρτο φετινό τέρμα με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή, βρίσκοντας παράλληλα δίχτυα για δεύτερη σερί αγωνιστική.

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο Inicial πανηγύρισε η Μπόκα Τζούνιορς, αλλά και τρίτη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές όπου παραμένει αήττητη και διατηρήθηκε έτσι στο… κατόπι της πρωτοπόρου Νιούελς Ολντ Μπόις, η οποία βρίσκεται στο +4.

Στον αντίποδα η ομάδα του Ραμόν Ντίας που παραμένει χωρίς νίκη επί της Ρίβερ εδώ και τρία χρόνια, φαίνεται ότι έχασε οριστικά το «τρένο» του τίτλου, μένοντας εννιά βαθμούς μακριά από την 1η θέση.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ